WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ζήστε τώρα τη ζωή που θα θέλατε να ζήσετε


21 Αυγούστου 2019

Ζήστε τώρα τη ζωή που θα θέλατε να ζήσετε

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο˙  το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή» (Ν. Καζαντζάκης, «Ασκητική»).

Όμως ζούμε πραγματικά ή μόνο υπάρχουμε; Ακολουθούμε το ημερολόγιο, μετράμε τις ημέρες, τους μήνες τα έτη. Τρέχουμε όλη την ώρα, τρέχουμε να προλάβουμε…

Το πεπρωμένο μας είναι μοναδικό και μη αναστρέψιμο…όμως πλέον δεν ζούμε το σήμερα, γιατί είμαστε πολύ ανήσυχοι για το αύριο. Ή ποιος ξέρει ίσως επειδή είμαστε πολύ κουρασμένοι από το χθες.

Όταν έχουμε την ευκαιρία, δεν είμαστε παρόντες στη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε. Θέλουμε να δίνουμε αγάπη αλλά πολλές φορές δεν είμαστε ευγενικοί. Θέλουμε ειρήνη στον κόσμο, αλλά δεν μπορούμε να τη διατηρήσουμε. Ρωτάμε τα πάντα για τη ζωή, αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε πραγματικά. Ελπίζουμε να σταματήσουμε την πείνα στον κόσμο, αλλά δεν βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Θέλουμε το τέλος της διαφθοράς, αλλά τελικά συμμορφωνόμαστε με τη μάζα. 

Πιστεύουμε ότι είμαστε θαρραλέοι, όμως φοβόμαστε τα πάντα, ακόμα και τους εαυτούς μας, φοβόμαστε και αυτό που πραγματικά επιθυμούμε. Θέλουμε να τερματίσουμε τις προκαταλήψεις και την ανισότητα, όμως από την άλλη μεριά κρίνουμε τις επιλογές των άλλων σα να είμαστε παντογνώστες. 

Η ζωή είναι απρόοπτη και γεμάτη αντιφάσεις και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τη ζήσουμε όσο το δυνατόν πιο όμορφα. 

Ας ανακαλύψουμε την κρυμμένη ομορφιά. Ας μην αναβάλουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα για να το κάνουμε αύριο. Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι αύριο θα μπορέσουμε να κάνουμε όσα δεν καταφέραμε να κάνουμε στο παρελθόν. 

Η ζωή είναι τώρα. Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ χρόνο, αλλά ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα και καταλήγουμε να στεναχωριόμαστε για όλα όσα δεν ζήσαμε. 

Η κάθε στιγμή είναι όμορφη και μοναδική. Εξ ου  και μοναδική είναι και η κάθε ηλικία που ζούμε. Γι αυτό ας ζήσουμε σήμερα, τώρα, γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.