WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εάν απατήσετε τον σύντροφό σας, προδίδετε και τα παιδιά σας


11 Σεπτεμβρίου 2019

Εάν απατήσετε τον σύντροφό σας, προδίδετε και τα παιδιά σας

Η απιστία σε ένα γάμο επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια, προκαλώντας δυσάρεστα συναισθήματα. 

Πλέον ζούμε σε έναν κόσμο όλο και πιο κοινωνικό, με πάρα πολλές ευκαιρίες και εάν η αγάπη δεν είναι ισχυρή, τότε μπορεί εύκολα κάποιος να ενδώσει στον πειρασμό. 

Όμως όταν ένας άνθρωπος απατάει τον σύντροφό του, προδίδει και τα παιδιά του. Θέτει τέλος στην οικογενειακή αγάπη. 

Όταν η σχέση του ζευγαριού έχει συμπαγή θεμέλια, τότε οι πειρασμοί δεν την αγγίζουν. Εάν όμως δεν υπάρχει αληθινή αγάπη τότε θα εισέλθει εύκολα το τρίτο άτομο. Συνήθως στην περίπτωση της απιστίας, υπάρχει μια τάση να κατηγορούμε αποκλειστικά το τρίτο πρόσωπο, το οποίο έχει καταστρέψει μια ευτυχισμένη σχέση και μια οικογένεια. Στην πραγματικότητα όμως αν αυτό το πρόσωπο κατάφερε να εισχωρήσει στο ζευγάρι, τότε η σχέση δεν ήταν τόσο σταθερή και ευτυχισμένη. Ο σύζυγος που απιστεί, προφανώς δεν είναι πλέον χαρούμενος. 

Ορισμένοι άνθρωποι συγχωρούν την απιστία, γιατί την αντιλαμβάνονται διαφορετικά και μάλιστα πολλές φορές παίρνουν εκείνοι την ευθύνη. Όμως το λάθος είναι αποκλειστικά εκείνου που έχει διαπράξει την απιστία και που έχει επιλέξει τα ψέματα και τη διπλή ζωή. Και ας μη ξεχνάμε πως εκείνοι που έχουν απιστήσει, μπορεί κάποτε να το ξανακάνουν. 

Το πώς ακριβώς επηρεάζονται τα παιδιά από την απιστία, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όταν τα παιδιά ανακαλύπτουν μια εξωσυζυγική σχέση, δεν είναι η απιστία το θέμα αλλά το πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς μια κρίση που επιδρά βαθιά στις μελλοντικές σχέσεις των παιδιών.

Συνήθως τα παιδιά βιώνουν συναισθήματα ντροπής για αυτό που έχει συμβεί, εδικά εάν βρίσκονται στην εφηβεία όπου αναπτύσσεται και η ταυτότητά τους. Με απλά λόγια το παιδί βλέπει να κλονίζεται το σύστημα αξιών μέσα στο ίδιο του το σπίτι. 

Τέλος αξίζει να προσθέσουμε πως τα παιδιά των άπιστων γονιών, είναι συνήθως προορισμένα για την απιστία στην ενήλικη ζωή τους. Ακόμα και εκείνα που δεν επιθυμούν να γίνουν κακέκτυπο του άπιστου γονιού, μπορεί τελικά να εμπλακούν σε παρόμοιες καταστάσεις. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.