WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 tips για να κοιμάται πιο πολύ το μωρό σας


13 Σεπτεμβρίου 2019

5 tips για να κοιμάται πιο πολύ το μωρό σας

Δυσκολεύεται να κοιμηθεί το μωρό σας; Ξυπνάει συνεχώς μες τη νύχτα; Μην ανησυχείτε υπάρχει ελπίδα και τρόπος να μπει σ’ ένα πρόγραμμα. Εφαρμόστε 5 βασικά tips για να κοιμηθεί παραπάνω και να κερδίσετε κι εσείς λίγο χρόνο ηρεμίας.

Tip #1 Σβήστε όλα τα φώτα 

Σε όποιο δωμάτιο κι αν είστε, φροντίστε να υπάρχει χαμηλός φωτισμός την ώρα που ταΐζετε ή κοιμίζετε το μωρό σας.

Tip #2 Βάλτε πρόγραμμα

Η ρουτίνα στην καθημερινόνητα ενός μωρού είναι το Α και το Ω και θα επιφέρει απίστευτα αποτελέσματα στο θέμα του ύπνου. Προσπαθήστε να το κοιμίζετε συγκεκριμένη ώρα, αφού έχει προηγηθεί ένα χαλαρωτικό μπανάκι.

Τip #3 Power nap το μεσημέρι

Μετά το μεσημεριανό γεύμα βάλτε το μωρό σας για ύπνο, έστω και για μισή ώρα. Μετά θα είναι σίγουρα πιο ήρεμο και χαλαρό μέχρι και το βράδυ.

Tip #4 Oθόνες και παιχνίδια πριν τον ύπνο - NOT

Για έναν ήρεμο και συνεχόμενο ύπνο μην ανοίγετε τηλεοράσεις, ipad, κινητά πριν βάλετε το παιδί σας στο κρεβατάκι του. Τα παχνίδια και οι οθόνες αφορούν άλλες ώρες της ημέρας και θα πρέπει το μικρό σας να κατανοήσει ότι πριν τον βραδινό ύπνο ηρεμούμε και χαλαρώνουμε.

Τip #5 Όχι νευρικές κινήσεις

Φροντίστε την ώρα που προσπαθείτε να κοιμήσετε το μωρό σας να μην το κουνάτε νευρικά δεξιά ή αριστερά και να μην τραγουδάτε δυνατά. Θέλει να νιώθει ηρεμία και ασφάλεια, ώστε να μπορέσει να κοιμηθεί χωρίς δυσκολία και φυσικά όλο το βράδυ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.