WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό που το μυαλό σου δεν επιλύει, το μετατρέπει σε ασθένεια


1 Οκτωβρίου 2019

Αυτό που το μυαλό σου δεν επιλύει, το μετατρέπει σε ασθένεια

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πώς τα αρνητικά συναισθήματα και οι σκέψεις επηρεάζουν την υγεία μας. 

Αυτό που το μυαλό δεν λύνει και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, μπορεί να το μετατρέψει σε ασθένεια. Η συναισθηματική επίδραση στην υγεία και στην ευημερία είναι πλέον ευρέως γνωστή. Τα αρνητικά συναισθήματα, οι καταστάσεις που δεν λύνονται μετατρέπονται σε ασθένειες. Αυτό που αποτυγχάνουμε να εκφράσουμε όταν έχουμε ένα πρόβλημα ή όταν βιώνουμε μια αγχωτική κατάσταση, έχει αντίκτυπο στο σώμα μας. 

Για παράδειγμα μορφές υπέρτασης, κολίτιδας, το έκζεμα, το άσθμα αναγνωρίζονται πολλές φορές ως ψυχοσωματικές ασθένειες. Παθήσεις των οποίων η προέλευση εντοπίζεται από το μυαλό μας σαν ένα ψυχολογικό κίνητρο, όπως το άγχος, η αδυναμία επίλυσης ενός προβλήματος, η συνεχής απογοήτευση. 

Όταν δεν μπορούμε να διώξουμε τις αρνητικές καταστάσεις, το σώμα μας αρχίζει να τις απορροφάει. Σε μια πρώτη φάση θα αποτελέσει ένα είδος προστατευτικού κελύφους, αλλά μακροπρόθεσμα αυτή η κατάσταση συνεχούς φόρτωσης εκδηλώνει τα συμπτώματά της στο σώμα. 

Όλο και περισσότεροι θεραπευτές μας συμβουλεύουν να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας τις αιτίες δυσαρέσκειες και την ένταση. Η αναγνώριση του προβλήματος είναι ήδη ένα μεγάλο βήμα. Πολλοί συστήνουν επίσης την υιοθέτηση ενός απλούστερου τρόπου ζωής και πάνω από όλα την επαφή με τη φύση. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η είδηση για τα εγκαίνια του πρώτο νοσοκομείου στο δάσος της Νορβηγίας. 

Όταν υπάρχει ισορροπία, ο εγκέφαλος μπορεί να κάνει θαύματα. Όχι μόνο μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες του σώματος, αλλά να θεραπευτεί ακόμα και το ίδιο. Το να περιβάλλεστε από θετικές καταστάσεις και ανθρώπους μπορεί να αποτελεί το μυστικό για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και την ενίσχυση του φυσικού κέντρου ελέγχου του μυαλού σας.

Αυτό που το μυαλό δεν επιλύει, το σώμα σας το μετατρέπει σε ασθένεια. Να το θυμάστε.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.