WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

My pink journey: Η ιστορία μιας γυναίκας που νίκησε τον Καρκίνο του Μαστού


The Jennettes

4 Οκτωβρίου 2019

My pink journey: Η ιστορία μιας γυναίκας που νίκησε τον Καρκίνο του Μαστού

Ο Οκτώβρης είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία ενάντια στον καρκίνο του μαστού και είναι «εδώ» κάθε χρόνο για να μας υπενθυμίζει πως «η πρόληψη είναι η καλύτερη γιατρειά». Με αυτό το μότο, διαλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία της Nancy Perez, μιας γυναίκας που βγήκε πιο δυνατή από ποτέ μετά τη μάχη της με τον καρκίνο.  

«Ο Θεός είναι καλός, όπως και η ίδια η ζωή»

«Ήταν 29 Ιανουαρίου του 2015 όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού στο δεύτερο στάδιο, που ξεκίνησε από ένα πορογενές ογκίδιο. Σήμερα είμαι  43 χρονών με δύο θαυμάσια παιδιά, έναν υπέροχο σύζυγο και κάποιους πολύ καλούς φίλους στο πλάι μου. Μπορεί να έχετε την περιέργεια να μάθετε αλλά δεν θέλησα ποτέ να ρωτήσω το κλασικό “γιατί σε μένα”.  Απεναντίας, είχα αποφασίσει να πολεμήσω για να ζήσω όλα όσα προορίζονταν  για εμένα σε αυτή τη ζωή, και κυρίως για να ολοκληρώσω τον ρόλο της μητέρας γιατί ήξερα ότι η αποστολή μου δεν είχε φτάσει στο τέλος της.  

Δεν είχα χάσιμο για καιρό. Την επόμενη κιόλας, ημέρα μετά τη διάγνωση προγραμμάτισα όλα τα ιατρικά μου ραντεβού, που με οδήγησαν αναπόφευκτα στην αφαίρεση 17 λεμφαδένων από τους οποίους, μόνο ο ένας βγήκε θετικός.Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη ημέρα που έμαθα ότι έχω καρκίνο, άρχισα να έχω πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις αλλά ποτέ δεν έχασα την πίστη μου στο Θεό. Κατάφερα να παραμείνω θετική και να ελπίζω μέχρι σήμερα.

jenny.gr

Όταν κάποια στιγμή με ρώτησαν πώς αισθάνομαι κάθε φορά που μιλάω γι’ αυτή μου την περιπέτειά, δεν αισθάνθηκα ότι έπρεπε να ντραπώ ή να νιώσω αμηχανία. Αυτή η αρρώστια θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, απλά έτυχε να χτυπήσει τη δική μου πόρτα. Μια συμβουλή έχω μόνο να σας δώσω: Να είστε προσεκτικοί με το σώμα σας και αυτά που “θέλει να σας πει”. Να το ακούτε και να επιμένετε όταν παρατηρείτε κάποια αλλαγή στη λειτουργία του οργανισμού σας, να επιμένετε γι’ αυτό παρά τους ενδεχόμενους καθησυχασμούς των γιατρών.

Αναρρώνοντας μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο σήμερα, νιώθω εκπληκτικά και πιο σέξι από ποτέ! Παρά τη δύσκολη περιπέτεια της υγείας μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Θεός είναι καλός, όπως και η ίδια η ζωή. Εάν τύχει να συμβεί και σε εσάς κάτι παρόμοιο, να συνεχίσετε τη ζωή σας κανονικά. Είναι πολύ φυσιολογικό να κλάψετε και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, αλλά πάντα να αφήνετε να υπερισχύει η θετική στάση απέναντι σε όλες τις δυσκολίες που θα έρθουν. Και να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό!

Η επόμενη εγχείρησή μου είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα. Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να νιώσω πιο καλά από ποτέ γι’ αυτό την αρπάζω και την αξιοποιώ στο έπακρο. Ίσως, γιατί δεν άφησα ποτέ να με προσδιορίσει ο καρκίνος και να μου αλλάξει την ταυτότητα. Είμαι σέξι, θηλυκή, είμαι απλά εγώ! Κι όποιος άλλος έχει περάσει από αυτή τη δοκιμασία, μαθαίνει από αυτή, ζει τη στιγμή και αγαπά με απόλυτο τρόπο. Εκτιμά την έννοια της ζωής και όλα όσα έχουν αληθινή αξία. Εγώ τουλάχιστον, ζω απόλυτα αυτή εδώ τη στιγμή».

Η ιστορία της Nancy δημοσιεύτηκε στο "Susan G. Komen Breast Cancer Foundation".

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.