WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ένας πατέρας δεν θηλάζει, αλλά έχει θεμελιώδη ρόλο στην ανατροφή των παιδιών


14 Οκτωβρίου 2019

Ένας πατέρας δεν θηλάζει, αλλά έχει θεμελιώδη ρόλο στην ανατροφή των παιδιών

Όταν πρόκειται για την εκπαίδευση και το μεγάλωμα των παιδιών, η μητέρα είναι εκείνη που μας έρχεται πάντα στο μυαλό. Σκεφτείτε όλες τις σχολικές συναντήσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελούταν από μαμάδες οι οποίες ανησυχούσαν για την πρόοδο των παιδιών τους. 

Όμως πλέον αυτό έχει αλλάξει και όλο και περισσότεροι μπαμπάδες έχουν πιο ενεργό ρόλο στο μεγάλωμα των παιδιών. Στις ημέρες μας η μόνη διαφορά μεταξύ μιας μητέρα και ενός πατέρα όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών, είναι ότι οι μπαμπάδες δεν θηλάζουν. 

Ένας πατέρας δεν θηλάζει αλλά έχει τις ίδιες ευθύνες με τη μητέρα. Οι μπαμπάδες μπορούν να κατανοήσουν τις στιγμές οικειότητας με τα παιδιά τους. Αυτό το πλάσμα θα μεγαλώσει δίπλα τους και θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά τους. 

Οι μπαμπάδες αγαπούν τα παιδιά τους άνευ όρων, ακόμα και εάν δεν κυοφορούν και δεν ζουν αυτή τη μεγάλη εμπειρία να τα φέρουν στον κόσμο. Αυτή σίγουρα θα είναι μια πτυχή που πάντα θα ανήκει στις γυναίκες, αλλά και οι άντρες μπορούν να θαυμάσουν μέσω της γυναίκας αυτή τη μαγεία της ζωής. 

Ευτυχώς οι ρόλοι των γονέων έχουν αλλάξει και όλο και περισσότεροι πατεράδες συνειδητοποιούν ότι έχουν τις ίδιες ευθύνες με τις γυναίκες, τόσο εκτός όσο και εντός σπιτιού. Εξάλλου τα παιδιά από τη γέννησή τους χρειάζονται την παρουσία του μπαμπά τους και θέλουν να νιώθουν την αγάπη του. Γιατί μπορεί ο πατέρας να μη θηλάζει, αλλά τροφοδοτεί στο παιδί μια άλλη συναισθηματική σύνδεση. Του εξασφαλίζει ηρεμία και ασφάλεια και εκείνο αναγνωρίζει την αξία του να είναι κοντά του. 

Για πρώτη φορά ο πατέρας, μπορεί να προσδιορίσει το ρόλο του, όχι πια συμπληρωματικός της μητέρας, αλλά ολόκληρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.