WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εάν τρώτε μόνοι σας είστε δυστυχισμένοι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Νοεμβρίου 2019

Εάν τρώτε μόνοι σας είστε δυστυχισμένοι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη

Το να τρώτε μόνοι σας μερικές φορές μπορεί να είναι μια χαλαρωτική εμπειρία: μπορείτε να μασάτε με ανοιχτό στόμα, να υπερβείτε το ποσό της τροφής ή να αγνοήσετε κάθε κανόνα της εθιμοτυπίας. Αλλά εάν το κάνετε σε τακτική βάση μάλλον νιώθετε δυστυχισμένοι. 

Αυτό αποκαλύφθηκε από μια έρευνα της Oxford Economics , η οποία έδειξε ότι από τους 8.250 Βρετανούς πολίτες, εκείνοι που έτρωγαν μόνοι τους ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι, σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν με παρέα. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν ανακαλύψει ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε με παρέα, τόσο πιο πιθανό είναι να νιώθουν ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. 

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα άτομα που μοιράζονται ένα γεύμα είναι πιο πιθανό να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Το να βρίσκεστε μαζί με άλλους ανθρώπους στο τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και για να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι οικογένειες συγκεντρώνονται στο τραπέζι για να φάνε μαζί. Από την άλλη μεριά οι άνθρωποι που υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές, ειδικά οι έφηβοι, τείνουν να αποφεύγουν την επαφή με τους άλλους: όταν τρώνε, το κάνουν χωρίς να τους βλέπει η οικογένεια ή οι φίλοι τους. 

Σήμερα, καθώς η σχέση μεταξύ υγείας και διατροφής γίνεται όλο και πιο άμεση, αυξάνεται ο αριθμός των μελετών που υπογραμμίζουν τη σχέση μεταξύ ευτυχίας και φαγητού. Επομένως, οι μελέτες δεν έχουν μόνο ως στόχο να μας μάθουν να τρώμε σωστά και να βελτιώσουμε την υγεία μας, αλλά και πως όταν τρώμε μαζί με άλλους νιώθουμε πιο χαρούμενοι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.