WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όσοι στολίζουν νωρίς για τα Χριστούγεννα, είναι και πιο ευτυχισμένοι-Το επιβεβαιώνει και η επιστήμη!


Έλενα Κρητικού

4 Νοεμβρίου 2019

Όσοι στολίζουν νωρίς για τα Χριστούγεννα, είναι και πιο ευτυχισμένοι-Το επιβεβαιώνει και η επιστήμη!

Τα Χριστούγεννα ως διαδικασία στολισμού ενεργοποιούν την παραγωγή ορμονών στο σώμα μας, που υπόσχονται χαρά και ευφορία. Συγκεκριμένα, όσο πιο νωρίς στολίζουμε το σπίτι μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευτυχία που νιώθουμε για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα δώρα, τα παιχνίδια και ό,τι έχει συνδέσει ο καθένας από εμάς με αυτήν την πιο ενθουσιώδη εποχή του χρόνου. 

Σύμφωνα με έρευνα, μπορούμε να γίνουμε πιο χαρούμενοι εάν οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στο σπίτι μας ξεκινήσουν από τώρα, αμέσως μετά το Halloween. Τα πάντα διακοσμούνται γιορτινά γύρω μας κι εμείς τείνουμε να σκεφτόμαστε ευκολότερα παιδικές αναμνήσεις από παλιές χριστουγεννιάτικες εικόνες που κάποτε είχαμε ζήσει. 

«Όταν στολίζουμε το σπίτι μας γιορτινά, συνήθως φέρνουμε στο μυαλό μας μια ευτυχισμένη στιγμή με την οικογένεια ή τους φίλους μας από παλιά. Οι παλιές στιγμές ευτυχίας γεννούν πολύ ευχάριστα συναισθήματα στο παρόν», αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin.

Η συγγραφέας του «13 Things Mentally Strong People Don’t Do», Morin, συνεχίζει: «Ο αλτρουισμός γίνεται πιο έντονος τον Δεκέμβρη. Οι άνθρωποι κάνουν περισσότερες δωρεές και γι’ αυτό νιώθουν πιο χαρούμενοι. Νιώθουν τόσο καλά μάλιστα, με το αίσθημα της προσφοράς που κάθε χρόνο θέλουν να ξεκινούν τις ετοιμασίες όλο και πιο νωρίς». 

Μάλιστα σύμφωνα με μια ακόμη έρευνα, δεν αισθανόμαστε μόνο εμείς και τα παιδιά μας ευτυχία με τα πρώιμα στολίδια, αλλά και οι γείτονες όπου ο στολισμός δείχνει σε εκείνους ότι είμαστε φιλικοί και κοινωνικοί.

Εάν πάντως, σκέφτεστε πότε να ξεκινήσετε τη χαρούμενη διαδικασία του στολισμού, σκεφτείτε πως σήμερα μπορείτε να έρθετε λίγο πιο κοντά στην ευτυχία μέσα από μία μπάλα με λίγη χρυσόσκονη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.