WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η γυναίκα που αγαπά τη μοναξιά δεν είναι περίεργη. Είναι μια ελεύθερη, γαλήνια γυναίκα που ίσως μοιάζει με εσένα


1 Δεκεμβρίου 2019

Η γυναίκα που αγαπά τη μοναξιά δεν είναι περίεργη. Είναι μια ελεύθερη, γαλήνια γυναίκα που ίσως μοιάζει με εσένα

Συχνά πολλοί εμάς πέφτουν στην παγίδα και οδηγούμαστε σε γρήγορα συμπεράσματα, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι λάθος. Για παράδειγμα όταν παρατηρείτε μια γυναίκα, ίσως σε ένα εστιατόριο ή στον κινηματογράφο, που είναι μόνη της, βγάζετε αμέσως το συμπέρασμα ότι είναι δυστυχισμένη ή ότι ψάχνει σύντροφο. Επειδή όμως μια γυναίκα αγαπάει τη μοναξιά, δεν σημαίνει ότι είναι δυστυχισμένη. 

Η μοναξιά θεωρείται και κρίνεται σαν κάτι αρνητικό ή ύποπτο. Κυρίως στις ημέρες μας η κοινωνικότητα έχει γίνει υποχρέωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας άνθρωπος, και ακόμα περισσότερο μια γυναίκα, που δεν ακολουθεί τα κλισέ, θεωρείται παράξενη, διαφορετική.

Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που χρειάζονται τον χώρο τους. Μια γυναίκα που αγαπά τη μοναξιά, είναι μια ελεύθερη γυναίκα. Είναι μια γυναίκα που δεν επηρεάζεται από τα πρότυπα και τους ρυθμούς που επιβάλλουν οι άλλοι. 

Οι στιγμές μοναξιάς στο σπίτι ή στη φύση, είναι προσωπικές στιγμές ανάπτυξης. Είναι εκείνες οι στιγμές που ξαναβρίσκετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Μια γυναίκα που αποφασίζει να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό της, είναι μια γαλήνια και ισορροπημένη γυναίκα. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει πραγματική αξία στους ανθρώπους. 

Μια γυναίκα που αγαπάει τη μοναξιά καταλαβαίνει ότι οι στιγμές είναι πολύτιμες και ότι δεν πρέπει να τις σπαταλάμε για ανούσια πράγματα. Μια γυναίκα που αγαπάει να είναι μόνη της είναι μια γυναίκα που δίνει αξία στη ζωή. Και ίσως μοιάζει με εσένα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.