WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης: Τι πιστεύετε πως σημαίνει αγάπη;


14 Δεκεμβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης: Τι πιστεύετε πως σημαίνει αγάπη;

Πόσο σημαντική είναι η αγάπη για τη ζωή σας; Τι πιστεύετε πως σημαίνει αγάπη; Λέτε «σε αγαπώ» με τις πράξεις ή μόνο με τα λόγια; Είναι βασική ανάγκη ή όχι;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η αγάπη είναι ένα απλό συναίσθημα. Είναι κάτι που νιώθουν οι ερωτευμένοι, οι γονείς προς τα παιδιά τους, οι φίλοι αλλά τι είναι τελικά αγάπη; Η αγάπη είναι ενέργεια. Και μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί είναι ενέργεια αν σκεφτεί τον κόσμο χωρίς αυτή. Η έλλειψη της δημιουργεί μιζέρια, δυστυχία, ασχήμια. Αντιθέτως, όποιος αγαπά νιώθει ευτυχία, ομορφιά, πλούτο.

Όσο περισσότερη αγάπη δίνετε τόσο περισσότερη θα πάρετε πίσω. Και πριν βιαστείτε να πείτε πως αυτό δεν ισχύει, σκεφτείτε αν η αγάπη που δώσατε ήταν με όρους. «Θα σε αγαπώ αν κάτσεις φρόνιμα», «Θα σε αγαπώ αν με προσέχεις»…Αλήθεια μπορείτε να αγαπήσετε χωρίς όρους; Για ένα περίεργο λόγο, έχουμε μάθει να αγαπάμε με όρους. Αυτή η λανθασμένη πεποίθηση είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας.

Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται, πως η αγάπη χωρίς όρους είναι κάτι ανέφικτο, καθώς ο άλλος μπορεί να σε εκμεταλλευτεί. Μήπως όμως ούτε αυτό ισχύει; Με το να αγαπάει κανείς χωρίς όρους δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θυματοποιείται.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι μπορεί να μπερδεύουν την αγάπη με την προσφορά. Δηλαδή δίνουν χρόνο, χρήματα, ενέργεια αλλά δεν εισπράττουν τίποτα. Όμως, ούτε αυτό είναι αγάπη. Συνήθως, οι κινήσεις αυτές γίνονται ασυναίσθητα για να ακούσουμε "Μπράβο" τονώνοντας την αυτοπεποίθησή μας.

Όταν αγαπάτε χωρίς όρους η ενέργεια της αγάπης γυρνάει σε εσάς και πολύ πιθανό να πάρει άλλες μορφές. Να θυμάστε όμως πως για να δώσετε αγάπη πρέπει πρώτα να έχετε αγάπη προς τον εαυτό σας, γιατί αυτή είναι που θα σας δώσει αγάπη και για τους άλλους.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.