WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 πράγματα που θα σταματήσουν να σας απασχολούν όταν γίνετε 40


10 Ιουλίου 2020

4 πράγματα που θα σταματήσουν να σας απασχολούν όταν γίνετε 40

Τα 40 είναι η εποχή των αλλαγών, όπου επικεντρωνόμαστε στο να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι και αφήνουμε πολλά πράγματα στην άκρη. Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε 4 πράγματα που θα σταματήσετε να ανησυχείτε σε αυτήν την ηλικία.

Δεν έχετε ανάγκη από επιβεβαίωση

Σε αυτήν την ηλικία, έχετε ήδη μάθει πολλά για το πώς λειτουργούν οι σχέσεις και καταλαβαίνετε  ότι δεν έχετε ανάγκη να ζητάτε την έγκριση και την επικύρωση από άλλους ανθρώπους. Και φυσικά αν δεν νιώθετε άνετα με κάποιον, φεύγετε χωρίς ενδοιασμούς. 

Δεν σας απασχολούν οι τοξικοί άνθρωποι. 

Η ανοχή των δυστυχισμένων σχέσεων φέρνει μόνο άγχος και πίκρα. Στα 40, δεν θέλετε πλέον να νιώθετε άσκημα. Έχετε περάσει πολλά και τώρα είναι η ώρα να έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας αγαπάνε πραγματικά και να διώξετε τις τοξικές σχέσεις. 

Δεν σας απασχολεί η κριτική των άλλων. 

Για μερικούς ανθρώπους, δεν θα είναι ποτέ αρκετό, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μάθατε με το πέρασμα του χρόνου και που θα τηρήσετε στην υπόλοιπη ζωή σας. Στην ηλικία των 40 έχετε μάθει να φιλτράρετε αυτά που σας λένε και αναγνωρίζετε ότι η κριτική ενός ατόμου δεν αντικατοπτρίζει το ποιοι είστε. 

Δεν φοβάστε να πείτε όχι.

Πολλές φορές στη ζωή, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να πούμε «ναι» όταν θέλουμε να πούμε «όχι», είτε για να ευχαριστήσουμε κάποιον, είτε για να διατηρήσουμε μια σχέση. Αλλά στα 40 αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ψυχική υγεία και όχι να ευχαριστούμε τους άλλους. 

Στην ηλικία των 40 νιώθετε αρκετά άνετα με τον εαυτό σας και κάνετε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.