WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δείτε τι κάνουν οι ψυχολόγοι για να είναι ευτυχισμένοι


5 Οκτωβρίου 2020

Δείτε τι κάνουν οι ψυχολόγοι για να είναι ευτυχισμένοι

Όταν είμαστε ευτυχισμένοι, νιώθουμε πως μπορούμε να κάνουμ τα πάντα. Η ευτυχία μπορεί να προέρχεται από πολλά πράγματα, μερικά είναι προσωρινά και μερικά είναι μόνιμα. 

Στο χέρι σας είναι να διαλέξετε να είστε ευτυχισμένοι σε κάθε στιγμή της ζωής σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη πρακτική. Γι αυτό και παρακάτω παρακάτω θα δούμε τι κάνουν οι ψυχολόγοι για να νιώσουν ευτυχισμένοι.

Φροντίζουν το μυαλό τους. Η φράση αυτή πιθανότατα σας φέρνει εικόνες με ανθρώπους που διαλογίζονται και κάνουν γιόγκα, όμως πολλοί σύμβουλοι ψυχικής υγείας απλά φροντίζουν το πνεύμα τους με διάφορες ασκήσεις, όπως ανάγνωση βιβλίων, επίλυση σταυρολέξων. Η άσκηση του μυαλού και του σώματος μπορεί να μας φέρει ψυχική ηρεμία και με τη σειρά της να φέρει την ευτυχία.

Λένε κάθε μέρα στον εαυτό τους ότι νιώθουν ευγνωμοσύνη. Μελέτες δείχνουν ότι η έκφραση της ευγνωμοσύνης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως καλύτερο ύπνο και χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης. Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε όλα όσα θα πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη.

Γυμνάζονται. Η άσκηση προκαλεί μια αύξηση της αδρεναλίνης, η οποία ακολουθείται από την απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμόνες που ενισχύουν την καλή διάθεση. Ακόμα μια ελαφριά σωματική δραστηριότητα συνδέεται με μεγαλύτερο συναισθηματικό όφελος και με την απομάκρυνση του άγχους.

Επικοινωνούν με τον σύντροφό τους. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να μια ευτυχισμένη σχέση. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που επικοινωνούν είναι πιο ευτυχισμένα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Είναι ειλικρινείς. Τα ψέματα μπορεί να παρέχουν μία βραχυπρόθεσμη ανταμοιβή, αλλά είναι ένας περίπλοκος και μη γνήσιος τρόπος ζωής σε τακτική βάση. Ακόμα και οι πιο έντιμοι άνθρωποι μπορεί να κάνουν σφάλματα από καιρό σε καιρό, αλλά μια ζωή που περιλαμβάνει τακτικά ψέματα τότε εκτρέφει άγχος, φόβο μήπως βρεθεί η αλήθεια. Αντ αυτού οι ειλικρινείς άνθρωποι επωφελούνται από την ευτυχία.

Επενδύουν στις υγιείς σχέσεις. Έρευνες δείχνουν ότι οι ισχυρές προσωπικές σχέσεις είναι το κλειδί για την ευτυχία. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν ανθρώπους στη ζωή τους, οι οποίοι παρέχουν σταθερά αμοιβαία υποστήριξη, συντροφικότητα και κοινωνικές δραστηριότητες.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.