WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα ξεπεράσετε τον φόβο της αποτυχίας


5 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα ξεπεράσετε τον φόβο της αποτυχίας

Ανησυχείτε ότι θα αποτύχετε; Οι έρευνες δείχνουν πως η αποτυχία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων. 

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να πετύχουμε αλλά…Αν δεν αποτύχεις δεν θα μπορέσεις να πετύχεις. Εάν όμως φοβάστε την αποτυχία, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση. 

Πιστέψτε στον εαυτό σας.

Πριν ξεκινήσουμε κάτι καινούριο, είναι φυσιολογικό να αναρωτηθούμε: «Τι θα συμβεί εάν αποτύχω;». Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε συγκεκριμένα βήματα για να αντιμετωπίσετε τυχόν εμπόδια που μπορεί να συναντήσετε. Όμως είναι σημαντικό να πιστέψετε στις δυνατότητές σας, γιατί μόνο έτσι θα πετύχετε αυτό που επιθυμείτε.

Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας.

Όλοι κάνουμε λάθη και επιτρέποντας στον εαυτό σας να κάνει τα δικά του, μαθαίνετε πως εάν σκοντάψετε μπορείτε να ξανασηκωθείτε. Αντί λοιπόν να σας πιάνει φόβος, να δέχεστε τα λάθη σας και να μαθαίνετε από αυτά.

Ανταμείψτε το θάρρος σας.

Εάν αποτύχετε σε κάτι, αντί να τα βάζετε με τον εαυτό σας, σκεφτείτε ότι ήσασταν αρκετά δυνατοί για να το δοκιμάσετε. Κάθε φορά που ξεκινάτε κάτι καινούριο, να ανταμείβετε τον εαυτό σας, είτε βγαίνοντας έξω είτε αγοράζοντας ένα δώρο για εσάς ή κάνοντας κάτι που σας αρέσει. Αυτή η τακτική θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον φόβο της αποτυχίας την επόμενη φορά που θα αγωνίζεστε για ένα στόχο.

Ζήστε το «ταξίδι».

Εάν θέλετε να πετύχετε ένα στόχο, επικεντρωθείτε στη διαδικασία και όχι στο τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αντί να προσπαθείτε να κερδίσετε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας, επικεντρωθείτε στο να βγάζετε φωτογραφίες και όχι στο εάν θα κερδίσετε ή όχι το βραβείο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.