WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 άμεσοι τρόποι για να αποβάλλετε το στρες


19 Οκτωβρίου 2020

3 άμεσοι τρόποι για να αποβάλλετε το στρες

Σε μια εποχή συνεχούς και υπερβολικού προγραμματισμού, το στρες παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. 

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο περιοδικό Neurology, διαπίστωσε ότι σε κατά τα άλλα υγιείς, μεσήλικες, τα υψηλά επίπεδα στρες συνδέονται με αρκετές παθήσεις, σε εθιστικές συμπεριφορές, σε πονοκεφάλους και ακόμη και σε μείωση της σεξουαλικής σας επιθυμίας. 

Σας προτείνουμε λοιπόν 3 τρόπους, οι οποίοι βοηθούν να χαλαρώσετε και να ρυθμίσετε την ένταση στο σώμα σας.

Σηκωθείτε και περπατήστε, πάρτε βαθιές ανάσες και βγάλτε αέρα, διώχνοντας έτσι τις αρνητικές σκέψεις που σας προκαλούν ένταση. Όσα πιο πολλά βήματα κάνετε τόσο το καλύτερο. Εισπνέετε από την μύτη, εκπνέετε από το στόμα.

Καθίστε άνετα σε στάση οκλαδόν, κλείστε τα μάτια σας και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας, εισπνεύστε σε 3 χρόνους και εκπνεύστε σε 3 χρόνους αργά. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε την πίεση του αίματος στο σώμα σας και να αυξήσετε τα επίπεδα οξυγόνου του εγκεφάλου σας.

Αν είστε πολύ πιεσμένοι και βρίσκεστε στο γραφείο, κάντε τις εξής 3 ασκήσεις για να αποβάλλετε το στρες:

- Καθίστε ίσια στην καρέκλα και τοποθετήστε τα πόδια σας σταθερά στο πάτωμα. Βγάλτε τον αέρα, προκαλώντας μια κύρτωση στη σπονδυλική σας στήλη και φέρνοντας το κεφάλι σας να κοιτά τον αφαλό σας και στην συνέχεια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και τεντώστε την σπονδυλική σας στήλη, προκαλώντας λόρδωση. Επαναλάβετε για 5 αναπνοές.

- Εισπνεύστε, τεντώνοντας τα χέρια σας ψηλά και εκπνεύστε, κάνοντας μια μικρή κίνηση προς τα δεξιά, εισπνεύστε πάλι και κάντε το ίδιο προς τα αριστερά. Επαναλάβετε για 5 αναπνοές και παραπάνω.

- Εισπνεύστε, γυρίστε προς τα δεξιά και βγάλτε τον αέρα, ελάτε στο κέντρο πάλι και κάντε το ίδιο αριστερά. Επαναλάβετε για 5 αναπνοές.

Ο καθένας μπορεί να βιώσει περιόδους άγχους και στρες, ιδιαίτερα όταν καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Για να μπορέσει όμως, κάποιος να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις με ψυχραιμία, είναι απαραίτητο να έχει ψυχική δύναμη και σθένος που πηγάζουν από την καλή πνευματική υγεία. Αρκούν λίγα λεπτά την ημέρα για να αισθανθείτε καλύτερα και να είστε σε θέση να σκέφτεστε με περισσότερη διαύγεια. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.