WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία στο δεύτερο lockdown


The Jennettes

6 Νοεμβρίου 2020

Οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία στο δεύτερο lockdown

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν από αύριο σε όλη τη χώρα. Όμως είναι αναγκαία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού εν αναμονή ενός εμβολίου που θα βάλει ένα τέλος σ’ αυτόν τον εφιάλτη που ζει όλος ο πλανήτης από τις αρχές του χρόνου.

Πώς θα διατηρήσουμε, όμως, την ψυχική υγεία μας στο δεύτερο lockdown;  

Προγραμματίστε την επόμενη μέρα 

Δεν χρειάζεται να έχετε σημαντικά πράγματα να κάνετε. Ορίστε πότε θα μαγειρέψετε, πότε θα πλύνετε τα πιάτα, ακόμα και τι ταινία θα δείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να ξοδέψετε τη μέρα σας στον καναπέ, κοιτώντας το ταβάνι, και θα σας δώσει μία αίσθηση ελέγχου.  

Μην χάσετε την επικοινωνία με τον έξω κόσμο 

Μπορεί να είστε μόνοι στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε γενικά μόνοι. Μιλήστε στο τηλέφωνο, ανταλλάξτε μηνύματα και κάντε βιντεοκλήσεις με όλους τους ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες βρίσκεστε και τα λέτε από κοντά. 

Αποκτήστε μία νέα δεξιότητα 

Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως να μάθετε μια νέα συνταγή ή να ξεκινήσετε τη ζωγραφική, ή κάτι πιο περίπλοκο, όπως η εκμάθηση μίας νέα γλώσσας, ακόμα και γλώσσας προγραμματισμού. Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθανθείτε ότι ξοδεύετε παραγωγικά τον χρόνο σας και αυτό το διάστημα δεν πάει πεταμένο.  

Δημιουργήστε έναν ευχάριστο χώρο εργασίας  

Αν αυτές τις μέρες πολλοί από εσάς δουλεύετε από το σπίτι, επιλέξτε, λοιπόν, ένα σημείο/χώρο όπου θα εργάζεστε. Εκεί δεν πρέπει να υπάρχουν περισπασμοί, που δεν θα συναντούσατε στο κανονικό σας γραφείο, οπότε φροντίστε να ενημερώσετε τους όποιους συγκατοίκους σας ότι όσο βρίσκεστε εκεί, δεν πρέπει να σας ενοχλούν.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.