WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4+1 συμβουλές από τους ψυχολόγους για να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα


20 Νοεμβρίου 2020

4+1 συμβουλές από τους ψυχολόγους για να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα

Εάν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε, είναι ότι το 2020 δεν ήταν ακριβώς το πιο χαρούμενο έτος. Η πανδημία COVID-19 έχει πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και πολλοί που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό αντιμετωπίζουν κοινωνική απομόνωση και οικονομικές δυσκολίες .

Ακόμα κι αν δεν έχετε κάποια ψυχική ασθένεια όπως κατάθλιψη ή άγχος, είναι σχεδόν αδύνατο να μην αισθανθείτε στρεσαρισμένοι. Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές από τους ειδικούς, που θα ενισχύσουν τη διάθεσή σας και θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους κάθε μέρα.

Πρακτική ευγνωμοσύνης.

Εστιάστε περισσότερο στην ευγνωμοσύνη και [εστιάστε ξανά] την προσοχή σε πράγματα που εκτιμάτε παρά σε πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά στη ζωή σας.  Για να το κάνετε αυτό συνήθεια στην καθημερινή σας ζωή, οι ψυχολόγοι συστήνουν να ξεκινήσετε μια λίστα ευγνωμοσύνης. Κάθε μέρα, γράψτε τρία πράγματα, μεγάλα ή μικρά, για τα οποία είστε ευγνώμονες. Η λίστα μπορεί να κυμαίνεται από ένα γευστικό φλιτζάνι καφέ έως την εκτίμηση για την οικογένεια, τους φίλους και την υγεία σας.

Κάντε κάτι κάθε μέρα που σας βοηθά να χαλαρώσετε. 

Οι ειδικοί προτείνουν  να προσδιορίσετε ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα, το οποίο θα είναι ευχάριστο για εσάς. Για παράδειγμα μπορείτε να ακούτε μουσική, να κάνετε έναν σύντομο περίπατο, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή ακόμα και να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο - φυσικά οι δυνατότητες είναι πολλές, ανάλογα με τις δραστηριότητες που βρίσκετε χαλαρωτικές.

Μείνετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στη διατήρηση ή την αύξηση της ευτυχίας. Και επειδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση, μπορείτε να ορίσετε μερικές ημέρες μέσε στην εβδομάδα όπου θα μιλάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Δοκιμάστε να σκέφτεστε μόνο τα θετικά. 

Είναι εύκολο να επικεντρωθείτε στο αρνητικό, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Είναι λοιπόν σημαντικό να διώξετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις και να σκέφτεστε θετικά. Επικεντρωθείτε στα καλά της ζωής και σε όλα όσα έχετε πετύχει. 
 
Πράξεις ευγένειας. 

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Αλλά ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι οι πράξεις καλοσύνης που βελτιώνουν τη διάθεσή σας και τα συναισθήματά σας. Μπορείτε να εκτελείτε μια πράξη καλοσύνης κάθε μέρα - μπορεί να είναι οτιδήποτε από το να κάνετε ένα κομπλιμέντο έως μια φιλανθρωπική εργασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.