WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων στην εποχή του lockdown


9 Δεκεμβρίου 2020

Πώς να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων στην εποχή του lockdown

Το 2020 ήταν μια αρκετά περίεργη χρονιά και πολλοί θα χαρούν που θα φύγει. Ωστόσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όσο διαφορετικές και εάν είναι φέτος οι γιορτές, είναι επίσης σημαντικό να μπούμε στο κλίμα και να περάσουμε όμορφα. 

Τα φετινά Χριστούγεννα δεν ακυρώνονται. Με την κατάλληλη νοοτροπία και διάθεση θα καταφέρουμε να νιώσουμε ευτυχισμένοι και να μπούμε στο εορταστικό κλίμα.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πώς θα διαδώσετε τη χαρά των Χριστουγέννων, ακόμη και εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Αποδεχτείτε την αλήθεια. 

Είναι κατανοητό ότι θα υπάρξει κάποιος βαθμός απογοήτευσης, λόγω του lockdown, όμως πρέπει να αποδεχτείτε την κατάσταση. Από την άλλη μεριά εάν σκέφτεστε πώς θα θέλατε να είναι οι φετινές γιορτές, θα σας δημιουργηθούν δυσάρεστα συναισθήματα. Η αποδοχή των πραγμάτων ως έχουν θα σας βοηθήσει να μπείτε στο πνεύμα της εορταστικής περιόδου. 

Να είστε ευγνώμονες.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, δημιουργήστε μια λίστα με αυτά που έχετε και προσπαθήστε να ξεχάσετε αυτά που δεν έχετε φέτος. Έχουμε μάθει να μη λέμε ευχαριστώ για όσα έχουμε και απολαμβάνουμε στη ζωή μας, αλλά να στεκόμαστε σε αυτά που δεν έχουμε, σε αυτά που μπορεί να έχει ο διπλανός μας, στη ζωή που είναι άδικη μόνο σε μας και σε κανέναν άλλο, στη μαύρη την τύχη μας που φταίει κι όλα μας πάνε στραβά. Η ευγνωμοσύνη ξεκινάει από τα μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα. Από αυτά που έχετε σήμερα, κι ίσως να τα υποτιμάτε ως ένα βαθμό, να μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία, γιατί θεωρείτε ότι θα τα έχετε  και αύριο και μεθαύριο.

Κάντε μια λίστα με τα πρόσωπα που θέλετε να δείτε μέσω του διαδικτύου. 

Μιλήστε με άτομα που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα και θα σας βάλουν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους και προσπαθήστε να είστε σε επαφή με πιο αισιόδοξα άτομα. 

Απαλλαγείτε από τις παραδόσεις. 

Οι παραδόσεις και τα Χριστούγεννα συμβαδίζουν, όμως φέτος η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού κάποια πράγματα δεν θα γίνουν (οικογενειακές επισκέψεις, ψώνια και γεύματα). Όμως αντί να εστιάσετε στην απώλεια ορισμένων από τις παραδόσεις, προσπαθήστε να δημιουργήσετε νέες που θα φέρνουν μια αίσθηση ευτυχίας, και ελπίδας. Στην ουσία, προσπαθήστε να ζήσετε το νόημα των γιορτών, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές ή πνευματικές σας πεποιθήσεις. 

Να ελπίζετε. 

Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα με την ελπίδα. Όποια κι αν είναι η κουλτούρα, η πίστη ή η παράδοσή σας, είναι σημαντικό να αγκαλιάσετε φέτος την ελπίδα ακόμα περισσότερο. Η ελπίδα θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε καλύτερα την κατάσταση και είναι μεταδοτική. Εάν μπορείτε να αναζητήσετε την ελπίδα, θα τη βρείτε. Εξάλλου κάποτε όλα τα δύσκολα τελειώνουν. 

Τα  φετινά Χριστούγεννα θα μείνουν στη μνήμη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό είναι σίγουρο. Θυμηθείτε όμως ότι έχετε την επιλογή για το ποιες αναμνήσεις θα δημιουργήστε. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.