WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κορωνοϊός και Πρωτοχρονιά: Πώς θα υποδεχτούμε το νέο έτος με ασφάλεια


30 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός και Πρωτοχρονιά: Πώς θα υποδεχτούμε το νέο έτος με ασφάλεια

Ενώ οι χώρες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν προγράμματα εμβολιασμού COVID-19 , η πλειονότητα του πληθυσμού δεν έχει ακόμα την ευκαιρία να εμβολιαστεί. Και δεδομένου ότι η επαφή με άλλα άτομα είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται ο κορωνοϊός, οι παραδοσιακές συγκεντρώσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας δεν είναι ασφαλείς.

Η φετινή Πρωτοχρονιά μπορεί να είναι διαφορετική , αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον ερχομό του 2021, φροντίζοντας τη δική μας υγεία αλλά και των αγαπημένων μας.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες από το CDC:

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να περάσουμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς αλλά και ανήμερα είναι στο σπίτι με τους ανθρώπους που ζουν μαζί μας. Η έρευνα έχει δείξει ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που προσβάλλονται από το νέο κορωνοϊό δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ενδέχεται να τον μεταδώσουν ακούσια.

Εάν ένα άτομο δεν γνωρίζει ότι έχει κορωνοϊό επειδή παραμένει χωρίς συμπτώματα, μπορεί να επιλέξει να συναντηθεί με τα μέλη της οικογένειας και να συμβάλει στον κίνδυνο άλλων ατόμων να προσβληθούν από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να είναι ήδη πιο ευάλωτοι , όπως οι ηλικιωμένοι συγγενείς ή τα άτομα με υπάρχουσες χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη ή των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βασική συμβουλή συνεχίζει να είναι να αποφεύγονται οι κοινωνικές συγκεντρώσεις και να γιορτάζονται μόνο με άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Το CDC συμβουλεύει ότι τα άτομα που μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή πρέπει:

Να αποφύγουν να δουν άτομα που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ήδη αυξημένο κίνδυνο για COVID-19

Να αποφύγουν να ταξιδέψουν σε περιοχές όπου ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 αυξάνεται.

Να οδηγούν αντί να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες, όπου είναι δυνατόν, για να αποφύγουν τη στενή επαφή με άλλους ταξιδιώτες.

Είναι επίσης σημαντικό να συνεχίζετε να πλένετε τα χέρια σας όσο πιο συχνά γίνεται. Έρευνα έχει δείξει ότι εάν περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που ταξιδεύουν αεροπορικώς έπλεναν τα χέρια τους συχνά και σωστά, η εξάπλωση των ιογενών λοιμώξεων θα μπορούσε να επιβραδυνθεί κατά περίπου 70% .

Εάν υπάρχει περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε σαπούνι και νερό, το CDC συμβουλεύει τη χρήση απολυμαντικών χεριών με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Τέλος, είναι σημαντικό να κάνετε τον εμβολιασμό της εποχικής γρίπης για να αποτρέψετε τον πρόσθετο κίνδυνο που ενέχουν οι ιοί της γρίπης τους χειμερινούς μήνες.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση των ιογενών σωματιδίων, η χρήση μάσκας προσώπου - τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους - για όσο το δυνατόν περισσότερο παραμένει η καλύτερη πρακτική, καθώς και το πλύσιμο ή η απολύμανση των χεριών πριν και μετά την επαφή με επιφάνειες υψηλής αφής ή κοινά χρησιμοποιούμενα σκεύη.

Οι ίδιες προφυλάξεις ισχύουν για όσους επιθυμούν να περάσουν τη πρωτοχρονιά με άλλα άτομα, με κάποιες επιπλέον συμβουλές:

Βεβαιωθείτε ότι αερίζετε συχνά το σπίτι. 

Διατηρείστε τις επιφάνειες που αγγίζονται πιο συχνά καθαρές. 

Προσκαλέστε έναν μικρό αριθμό επισκεπτών, μέχρι 9.

Κρατήστε τον εορτασμό σε εξωτερικούς χώρους, εάν είναι δυνατόν.

Το CDC συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να αποφεύγουν να τραγουδούν ή να φωνάζουν για να περιορίσουν την εκπομπή σωματιδίων στον αέρα.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε αγάπη και φροντίδα αυτήν τη στιγμή μπορεί να είναι να μην πιέζουμε τα αγαπημένα πρόσωπα να παρευρεθούν στις συγκεντρώσεις. Ομοίως, ένα άτομο δεν πρέπει να υποχωρήσει στην πίεση να γιορτάσει με τρόπους που το κάνει να αισθάνεται άβολα.

Δείτε μερικές από τις απίστευτες φωτογραφίες του Bra Walls στη gallery παρακάτω:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.