WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όταν η ζωή σάς δίνει προβλήματα, βρείτε λύσεις


5 Ιανουαρίου 2021

Όταν η ζωή σάς δίνει προβλήματα, βρείτε λύσεις

Μήπως αισθάνεστε ότι η κάθε μέρα είναι ίδια; Νιώθετε σα να βρίσκεστε σε έναν τροχό για χάμστερ στον οποίο ανεβαίνετε κάθε πρωί και κατεβαίνετε μόλις φτάσει η ώρα να πάτε σπίτι.  

Ίσως νιώθετε ότι η ζωή σας είναι μονότονη και ανεκπλήρωτη. Επειδή όσο κι αν προσπαθείτε να σημειώσετε πρόοδο προς ένα καλύτερο μέλλον, καταλήγετε να μην κάνετε τίποτα. Και η αλήθεια είναι πως η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά μόλις βγείτε από τον τροχό του χάμστερ και ξεφύγετε από τη μονοτονία της καθημερινής σας ρουτίνας, θα μπορούσατε γρήγορα να βρεθείτε να ζείτε μια πολύ πιο ικανοποιητική ζωή από ό, τι φανταζόσασταν ποτέ.

Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Αντισταθείτε στον πειρασμό της ζώνης άνεσής σας.

Έχετε την ίδια καθημερινή ρουτίνα; Σας αρέσει να κάνετε πράγματα που σας είναι οικεία επειδή απλά φοβάστε το άγνωστο; Αυτό το ζεστό ασφαλές συναίσθημα στο οποίο σας αρέσει να βρίσκεστε, ονομάζεται ζώνη άνεσης. Και δεν πρόκειται να αρνηθούμε πως οι ζώνες άνεσεις είναι όμορφες. Σας δίνουν μια αίσθηση βεβαιότητας, αλλά μερικές φορές, πρέπει να ξεφύγετε από την προστατευτική φούσκα απομακρύνοντας τον τροχό του χάμστερ και να αγκαλιάσετε το άγνωστο.  

Για να αλλάξετε τη ζωή σας, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε να αλλάξετε τις ενέργειές σας. Και αυτό συμβαίνει αγκαλιάζοντας τον φόβο και όντας πρόθυμοι να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε. 

Ο Roy T. Bennett το είπε καλύτερα: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό που θέλουμε και να αναλαμβάνουμε ρίσκα, αντί να λέμε ψέματα και να έχουμε δικαιολογίες για να μείνουμε στη ζώνη άνεσής μας».
 
Σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό, επιφυλακτικό και επιταχυνόμενο κόσμο, όσοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν ρίσκα, βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους και είναι αυτοί που θα αποκομίσουν τις μεγαλύτερες ανταμοιβές.

Έτσι, εάν θέλετε να κατεβείτε από τον τροχό, σκεφτείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας, μάθετε κάτι νέο ή κάντε οτιδήποτε άλλο που σας βοηθά να ξεφύγετε από τη μονοτονία της καθημερινής σας ρουτίνας. Μικρά βήματα κάθε μέρα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. 

Όταν η ζωή σάς δίνει προβλήματα, βρείτε λύσεις.

Ας κάνουμε μια γρήγορη ψυχική άσκηση μαζί. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να φανταστείτε πόσο φοβερή θα ήταν η ζωή σας εάν μπορούσατε να λύσετε κάθε ένα από τα προβλήματά σας. Οι πιθανότητες είναι ότι θα μπορούσατε να κοιμηθείτε πολύ καλύτερα τη νύχτα. 

Η ευτυχία προέρχεται από την επίλυση προβλημάτων. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι «επίλυση». Εάν αποφεύγετε τα προβλήματά σας ή αισθάνεστε ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα, τότε στο τέλος θα νιώσετε εγκλωβισμένοι.

Σκεφτείτε πώς μπορείτε να λύσετε μερικά προβλήματα για να σημειώσετε λίγη πρόοδο προς τον τύπο της ζωής που θέλετε. Για παράδειγμα, εάν είστε καλοί στη διαχείριση χρημάτων, θα μπορούσατε να μελετήσετε οικονομικά στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας.

Όπως είπε κάποτε ο Μπαράκ Ομπάμα : "Αν περπατάτε στο σωστό δρόμο και είστε πρόθυμοι να συνεχίσετε να περπατάτε, τελικά θα σημειώσετε πρόοδο." Και έχει δίκιο. Επειδή όταν είστε αισιόδοξοι για το μέλλον και επιμείνετε παρά τις αντιξοότητες, θα δημιουργήσετε τελικά τη ζωή που επιθυμείτε. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία.
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.