WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 τρόποι για να γιορτάσετε την Ημέρα της Γυναίκας


8 Μαρτίου 2021

6 τρόποι για να γιορτάσετε την Ημέρα της Γυναίκας

Το 1908, 15.000 γυναίκες διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη με το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα»,  για να διεκδικήσουν δικαίωμα ψήφου, μεγαλύτερους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Προκειμένου να τονίσει την αξία της προσπάθειας αυτής και έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από την ακτιβίστρια Theresa Malkiel, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής διοργάνωσε, την επόμενη χρονιά, μία ημέρα προς τιμήν τους

Το 1910, η Clara Zetkin, υπεύθυνη του «γυναικείου γραφείου» του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος είχε μία ιδέα – την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πρότεινε να υπάρχει μία ημέρα  το χρόνο που κάθε χώρα θα εξυμνεί τις γυναίκες, παλεύοντας για τα όσα τους αξίζουν.

Ένα  συμβούλιο με περισσότερες από εκατό συμμετέχουσες από 17 χώρες, ήταν σύμφωνο με την πρότασή της. Έτσι,  στις 29 Μαρτίου του 1911 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εορτασμοί σε Αυστρία, Δανία, Ελβετία και Γερμανία, ενώ δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε η γιορτή όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. 

Ακόμα και στη Σοβιετική Ένωση, από το 1913 η Alexandra Kollontai κατάφερε να πείσει το Lenin να επισημοποιήσει τη γιορτή, κάτι που ο ΟΗΕ δεν έκανε, μέχρι το 1975.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε πως τα επιτεύγματα των γυναικών θα έπρεπε να γιορτάζονται κάθε μέρα. Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα που το παραπάνω θα θεωρείται αυτονόητο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Δείτε μερικούς τρόπους για να νιώσετε πιο δυναμικές γυναίκες και να ενδυναμώσετε και τις γυναίκες γύρω σας

Ευχαριστείστε μία γυναίκα στη ζωή σας που σας εμπνέει.

Γράψτε της ένα γράμμα. Στείλτε της ένα μήνυμα στο Facebook. Δώστε της ένα δώρο που να δείχνει πως την εκτιμάτε.

Κάντε ένα πλατωνικό κομπλιμέντο.

Κάθε φορά που παίρνουμε ένα ειλικρινές κομπλιμέντο από μία άλλη γυναίκα, που απλά θέλει να μας πει πόσο ωραία είναι τα μαλλιά μας, είναι μία ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Αποκτήστε μία νέα ικανότητα.

Ξεκινήστε να μαθαίνετε μία καινούρια γλώσσα ή αρχίστε το χόμπι που πάντα θέλατε να κάνετε. Φτιάξτε ένα αγαπημένο σας φαγητό από ξένη κουζίνα. Οι επιλογές είναι αναρίθμητες.

Να σέβεστε το σώμα σας.

Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά αυτή η μέρα είναι μια καλή ευκαιρία για να το θυμίσουμε στους εαυτούς μας. Πιείτε πιο πολύ νερό. Τρώτε καλά. Κάντε ένα 15λεπτο διάλειμμα για να περπατήσετε έξω. Εσείς ξέρετε το σώμα σας καλύτερα από τον καθένα. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να το κρατάτε χαρούμενο και υγιές.

Διαβάστε για σημαντικές γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία.

Tα βιβλία αποτελούν -και αποτελούσαν από πάντα- μέσο εκμάθησης και έκφρασης. Ίσως τα καλύτερα βιβλία που θα σας βοηθήσουν στους στόχους σας να είναι βιβλία δημιουργικά και όχι επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχει μια πληθώρα από βιβλία πετυχημένων και δημιουργικών γυναικών που μοιράζονται γνώσεις, μυστικά και ιδέες και μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας και αλλά και το τι συμβαίνει γύρω σας, πράγμα που μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολο αν πάρουμε υπόψιν μας τις ατελείωτες ειδήσεις και πληροφορίες που συναντούμε καθημερινά.
 

Να είστε καλές με τον εαυτό σας.

Και εδώ ισχύει το παραπάνω, περί κάθε μέρας. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας γιατί του αξίζει. Όταν είστε καλά με το μέσα σας, είστε καλά και με το έξω σας. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε διαλογισμό.

Δείτε επίσης τα καθημερινά προβλήματα μίας γυναίκας, μέσα από αστεία comics

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.