WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι δεν πρέπει να φοβάται μια γυναίκα


7 Μαρτίου 2021

Τι δεν πρέπει να φοβάται μια γυναίκα
Γυναίκα: είναι δυνατή, γιατί δε φοβάται τους δαίμονές της.

Γυναίκα: Γοητευτική, δυναμική, εύθραυστη ψυχή, ετοιμοπόλεμος στρατιώτης. Η αγκαλιά της γίνεται καταφύγιο, είναι το λιμάνι που μέσα της γαληνεύει ο πόνος και το παράπονο των ανθρώπων που αγαπά.
    
Η γυναίκα είναι δυνατή, γιατί η ψυχή της στέκεται περήφανη με το κεφάλι ψηλά και δεν φοβάται τους δαίμονές της. Δεν είναι τέλεια η ζωή της, ούτε πάντα ιδανική. Αλλά δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα, αντιθέτως κάνει τους φόβους της συμμάχους και όχι εχθρούς. 

Η γυναίκα δεν χρειάζεται να φοβάται….

Να εκφράσει τη σεξουαλικότητά της. Πολλές γυναίκες νιώθουν αμήχανα, άσχημα ή ένοχες όταν διεκδικούν πράγματα στην ερωτική τους ζωή. Το σώμα σας σας ανήκει. Εσείς θα επιλέξετε το πώς θα είναι η ερωτική σας ζωή και ποια όρια θα θέσετε.

Να πει ότι δεν θέλει να γίνει μητέρα. Πολλές είναι οι γυναίκες που διεκδικούν το δικαίωμα στην ατεκνία. Για ποιο λόγο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ο αποδιοπομπαίος τράγος της κοινωνίας;

Γιατί να μην μπορεί μία γυναίκα να είναι ευτυχισμένη με την επιλογή της να αφιερωθεί  στην καριέρα της, στο σύντροφό της, στον εαυτό της, στους φίλους της και όχι σε ένα παιδί που θα αποτελεί προτεραιότητα της ζωής της.

Οι γυναίκες κυρίως στην ελληνική κοινωνία μεγαλώνουν με την αποστολή να γίνου μητέρες. Όμως η μητρότητα είναι κάτι πολύ προσωπικό. Και ναι, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να επιλέξει εάν θέλει ή όχι να γίνει μητέρα.

Τον χρόνο. Ο χρόνος μας έχει δοθεί για να είμαστε ευτυχισμένοι και για κανέναν άλλο λόγο. Προσπαθώντας λοιπόν κανείς να νικήσει το χρόνο καταλήγει να μην απολαμβάνει την εικόνα του στο παρόν. Υιοθετήστε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που θα σας βοηθήσει να νώθετε ευεξία και απολαύστε τη ζωή.

Να έχει άποψη. Για πολλά χρόνια οι γυναίκες δεν είχαν λόγο, τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Μπορεί να λέει τα πιστεύω της και να τα υπερασπίζεται.

Τη μοναξιά. Ένα συναίσθημα που τρομάζει όλους τους ανθρώπους. Μπορεί όμως να περιορίσει το φόβο αυτό έχοντας φίλους γύρω της. Ωστόσο καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να μένει σε μία σχέση που δεν την ευχαριστεί και δεν την ικανοποιεί επειδή φοβάται τη μοναξιά. Πληγωθείτε, χωρίστε και δοκιμάστε να μάθετε τον εαυτό σας.

Το μέλλον της σε ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο, εργασιακό περιβάλλον. Η ανασφάλεια και ο φόβος που νιώθει είναι σύμμαχοι. Την ενεργοποιούν να αποζητά το καλύτερο και να το καταφέρνει. Είναι λειτουργικό και ανακουφιστικό να το δει από την οπτική αυτή.

Γυναίκα: είναι δυνατή, γιατί δε φοβάται τους δαίμονές της. Και εσείς ακριβώς μια τέτοια γυναίκα είστε. Η ζωή μοιάζει να είναι ένα απέραντο χάος αλλά εσείς ξέρετε πια πώς να βρείτε τη θέση σας μέσα σε αυτό.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.