WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εσείς θα χωρίζατε τον σύντροφό σας αν δεν τον συμπαθούσε το κατοικίδιο σας;


The Jennettes

18 Μαΐου 2021

ιδιοκτήτης κατοικιδίου
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι δύο στους τρεις Αμερικανούς θα τερμάτιζαν τη σχέση τους εάν το κατοικίδιο ζώο τους δεν ενέκρινε το σύντροφό τους.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι δύο στους τρεις Αμερικανούς θα τερμάτιζαν τη σχέση τους εάν το κατοικίδιο ζώο τους δεν ενέκρινε το σύντροφό τους.

Μια έρευνα σε 2.000 ελεύθερους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που έβγαιναν ραντεβού διαπίστωσε ότι το 67% από αυτούς αισθάνονται έτσι, ενώ το 68% είπε ότι το κατοικίδιο ζώο του έχει τον τελευταίο λόγο για τα ραντεβού τους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί εκτιμούν πολύ τη γνώμη του χνουδωτού φίλου τους, καθώς το 71% των ερωτηθέντων εμπιστεύονται την κρίση του κατοικιδίου τους περισσότερο από τη δική τους. Ομοίως, το 68% εμπιστεύεται τα κατοικίδια ζώα του περισσότερο από τους φίλους του και το 67% τα εμπιστεύεται περισσότερο από την οικογένειά του.

Οι ερωτηθέντες έδωσαν διάφορους λόγους για τη δυσαρέσκεια του κατοικίδιου ζώου τους για τον νυν ή τον πρώην σύντροφό τους, συμπεριλαμβανομένης της μυρωδιάς τους, του ύψους ή της έλλειψης προσοχής. Τα πιο συχνά σημάδια ότι ένα κατοικίδιο δεν συμπαθεί τους συντρόφους τους περιλαμβάνουν να μην πλησιάζει κοντά τους (47%), να τους γρατζουνάει ή να τους δαγκώνει (41%) και να γρυλίζει ή να γαυγίζει σε αυτούς (40%).

jenny.gr

Αν θέλει κάποιος σύντροφος να γίνει αγαπητός από αυτά, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους πρέπει να είναι φιλικός (44%), να τα χαϊδεύει πίσω από το αυτί (40%) και να τους προσφέρει λιχουδιές (38%).

«Τα κατοικίδια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις και μπορούν να βοηθήσουν, καθοδηγώντας τους γονείς τους προς τη σωστή κατεύθυνση στην πορεία να συναντήσουν τον ιδανικό σύντροφο», δήλωσε ο Steve Ball, διευθύνων σύμβουλος της Zesty Paws στο SWNS.

jenny.gr

Εξάλλου, οι δύο στους τρεις δήλωσαν ότι το κατοικίδιο τους, τους έχει σώσει από κακά ή αμήχανα ραντεβού, δείχνοντας σημάδια ότι δεν συμπαθεί το άλλο άτομο. Τέλος, το 69% δήλωσε πως προτιμά να του θυμώσει ο σύντροφος του παρά το κατοικίδιο του, γι’ αυτό αν ο σύντροφος είναι αγενής προς το κατοικίδιο, το 64% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να του το συγχωρήσει. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.