8 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα χωρίς παιδιά

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Ευτυχώς, σήμερα, η γυναίκα δεν έχει μόνο την ταμπέλα της αναπαραγωγής να την στοιχειώνει, γιατί μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα.

Όμως υπάρχουν και γυναίκες που δεν έκαναν παιδιά είτε από επιλογή είτε επειδή δεν τους προέκυψε. Και φυσικά δεν θα πρέπει να τις κρίνουμε. 

Δείτε μερικές φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά

«Γιατί δεν έχεις παιδιά;» Σίγουρα μπορεί να νιώθετε άνετα να κάνετε αυτή την ερώτηση στη φίλη σας που σας έχει εκμυστηρευτεί προσωπικές της λεπτομέρειες, αλλά αν δεν γνωρίζετε καλά την άλλη καλό είναι να μη θέτετε τέτοιου είδους ερωτήματα. Να θυμάστε ότι η συγκεκριμένη απορία, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια λυπηρές απαντήσεις και άσκημες αναμνήσεις.

«Από τότε που έκανα παιδιά η ζωή μου απέκτησε άλλο νόημα.»  Από τις πολύ δημοφιλείς και πλέον «απάνθρωπες» ατάκες προς μια γυναίκα χωρίς παιδιά. Δηλαδή η δική μου ζωή θα παραμείνει μουντή και καταθλιπτική, αν δεν κάνω παιδιά; Κι όμως, οι παράξενες περιπλανήσεις, τα ταξίδια, η εξερεύνηση, ένας τρυφερός σύντροφος μπορούν να δώσουν το δικό τους νόημα στη ζωή κάθε ανθρώπου. 

«Έχεις δοκιμάσει να κάνεις παιδιά;» Αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται αλλά και να είναι καλοπροαίρετη, όμως θέτει υπό συζήτηση ένα πολύ λεπτό θέμα, που είναι η γονιμότητα. Αν δεν γνωρίζετε καλά την άλλη γυναίκα καλό είναι να μην κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση. Από την άλλη μεριά εάν ξέρετε ότι προσπαθεί να μείνει έγκυος, το μόνο που οφείλεται να κάνετε είναι να την ενθαρρύνετε και να τη στηρίξετε.

«Αν δεν έχεις παιδιά ποιος θα σε φροντίσει όταν μεγαλώσεις.» Πώς είστε τόσο σίγουρες ότι τα δικά σας παιδιά θα σας φροντίσουν; Εξάλλου δεν αποκτάει κάποιος παιδί με σκοπό να γίνει υπηρέτης του όταν μεγαλώσει. Η αγάπη του γονιού είναι ανιδιοτελής.

«Κάποτε θα το μετανιώσεις που δεν έκανες παιδιά.» Υπάρχουν άνθρωποι που μετανιώνουν για πολλά που έκαναν ή που δεν έκαναν και δεν αφορούν τα παιδιά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μετανιώνουν για τίποτα και αν γυρνούσαν το χρόνο πίσω θα έπαιρναν πάλι τις ίδιες αποφάσεις. Άρα καλύτερα να αποφεύγετε τους σχολιασμούς τέτοιου είδους.

«Θα αλλάξεις γνώμη όταν γνωρίσεις τον κατάλληλο άντρα.» Ξέρετε πόσες γυναίκες έγιναν μαμάδες και μετά αποφάσισαν να χωρίσουν; Κι όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζαν ότι είχαν βρει τον κατάλληλο άντρα για να γίνει πατέρας. Και αν επίσης δεν βρω ποτέ τον κατάλληλο δεν θα κάνω ποτέ παιδιά;

«Χάνεις ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή.» Καμία γυναίκα δεν επιλέγει να μην κάνει παιδιά επειδή θέλει να ασχολείται με τα ρούχα και τα μαλλιά, αντί να αγοράζει κούνιες και πάνες. Προφανώς το επέλεξε μετά από ώριμη σκέψη, επειδή νιώθει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που απολαμβάνει και που θα απολαύσει στο μέλλον που θα της δώσουν νόημα.

«Πρέπει τελικά, να είσαι αρκετά εγωίστρια.» Ξέρετε πόσες μητέρες είναι εγωίστριες;