WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά σας που θα σας κάνει ακαταμάχητα ελκυστικούς


The Jennettes

6 Ιουλίου 2021

Αυτό είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά σας που θα σας κάνει ακαταμάχητα ελκυστικούς

Όταν μιλάμε για γοητεία, συνήθως το μυαλό μας πάει στα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου. Ωστόσο, υπάρχει ένα εσωτερικό στοιχείο που αν το καλλιεργήσουμε, υπερνικά κάθε άλλο. Οι επιστήμονες καταλήγουν πως είναι να ζεις τη στιγμή, και πως αυτό είναι ένα γνώρισμα, το οποίο εξελίσσεται όσο μεγαλώνουμε. 

Πολλοί το αποκαλούν "χάρισμα" και πλεονέκτημα των ατόμων που κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις αλλά έπειτα από τη σωστή εξάσκηση, μπορούμε να το αποκτήσουμε όλοι. Η δύναμη του να ζεις το κάθε λεπτό που σου προσφέρεται και συνεπώς το να ακούς πάντα όσα σου λέει ο συνομιλητής σου, είναι πιο σημαντική από κάθε άλλο στοιχείο που μπορείς να καλλιεργήσεις και αναμφίβολα, διακρίνεται μεταξύ όλων των υπόλοιπων αρετών. 

Γνωρίζατε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σε θέση να διαβάζει τις εκφράσεις του προσώπου μέσα σε μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου; Αυτό σημαίνει πως είναι αδύνατον να υποκριθούμε ότι προσέχουμε τι λέει ο συνομιλητής μας όταν το μυαλό μας ταξιδεύει κάπου αλλού, και δεν ζει στο τώρα. Μάλιστα, έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard που έγινε σε 2.250 άτομα, αποκαλύπτει ότι χάνουμε το 50% της καθημερινής μας ζωής με το να μην είμαστε ουσιαστικά παρόντες. 

Το να μη ζούμε τη στιγμή και να μην "είμαστε εκεί" όταν μας μιλάει ο συνομιλητής μας, σημαίνει ότι αυτομάτως, μας κάνει αγενείς και αντιπαθητικούς με αποτέλεσμα να μην καλλιεργείται εύκολα η εμπιστοσύνη. Η παρουσία μας δεν αρκεί να είναι μόνο σωματική και αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, το κλειδί είναι η ουσιαστική μας παρουσία.

Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να εξελίξουμε με υπομονή και μερικές βοηθητικές ασκήσεις. Αρκεί να εστιάσουμε στο τώρα και να μάθουμε να ζούμε το κάθε λεπτό. Τότε, θα έχουμε καταφέρει να γίνουμε ακαταμάχητα ελκυστικοί στον συνομιλητή μας, ακριβώς επειδή η προσοχή μας θα είναι 100% και θα το προδίδει η γλώσσα του σώματός μας.

Δείτε ακόμη: Όταν οι αποκαλούμενες «ατέλειες» του ανθρώπου γίνονται εντυπωσιακά πορτρέτα 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.