WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

«Η γνώση δεν αρκεί»: H θεωρία πίσω από τη φράση του Leonardo da Vinci που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία


The Jennettes

12 Ιουλίου 2021

«Η γνώση δεν αρκεί»: H θεωρία πίσω από τη φράση του Leonardo da Vinci που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία
Η φράση αυτή είναι ένα από τα πιο διορατικά αποσπάσματα του Leonardo da Vinci σχετικά με το πώς να κάνουμε κάτι με όλα αυτά που μαθαίνουμε. Τι εννοούσε όμως με αυτό;

«Η γνώση δεν είναι αρκετή. Πρέπει να την βάλουμε σε εφαρμογή», έχει πει ο μεγάλος εφευρέτης, Leonardo da Vinci. «Το να είσαι πρόθυμος, δεν αρκεί. Πρέπει να δράσεις». 

Η φράση αυτή είναι ένα από τα πιο διορατικά αποσπάσματα του Leonardo da Vinci σχετικά με το πώς να κάνουμε κάτι με όλα αυτά που μαθαίνουμε. Τι εννοούσε όμως, με αυτό;

Η γνώση από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σας φέρει πιο κοντά σε αυτό που θέλετε. Πρέπει να ενεργήσετε, να δράσετε και να θέσετε σε εφαρμογή τις λαμπρές ιδέες σας. Εάν αγοράσετε ένα βιβλίο και διαβάσετε κάθε κεφάλαιο, αλλά δεν εφαρμόσετε αυτή τη νέα γνώση στη ζωή σας, τότε δεν θα είστε μπροστά από όλους τους άλλους που δεν επενδύουν στο ίδιο βιβλίο.

Η ουσιαστική γνώση περνά από τα παρακάτω στάδια: Άγνοια → βασικές γνώσεις / βαθιά γνώση → εφαρμογή όσων γνωρίζεις

Για να γίνετε ειδικός, πρέπει να περάσετε από όλες τις διαδικασίες. Χρειάζεται χρόνος και πολλή προσοχή στις αληθινές γνώσεις. Μπορείτε λοιπόν, εύκολα να μεταβείτε από την άγνοια στην πράξη.

jenny.gr

Ο Leonardo da Vinci ήταν πολυμαθής - Οι γνώσεις του κάλυπταν σημαντικό αριθμό θεμάτων. Δεν ήταν απλώς μαθητής. Ήταν επίσης άνθρωπος των έργων. Αμφισβητούσε σχεδόν τα πάντα και αναζητούσε απαντήσεις, πειραματιζόμενος με νέες γνώσεις. Οι περισσότερες από τις εφευρέσεις του ήταν πειράματα σε εξέλιξη. «Η τέχνη δεν τελειώνει ποτέ, εγκαταλείπεται μόνο», είπε κάποτε. 

Η πράξη δεν εξαντλεί ποτέ το μυαλό. Και όσο περισσότερο εκτελείς αυτό που γνωρίζεις, τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις πώς λειτουργούν πραγματικά τα πράγματα και, κυρίως, ποιες ιδέες πρέπει να εγκαταλείψεις. Η δράση πρέπει πάντα να είναι ο στόχος της πνευματικής περιέργειας. Η μάθηση και η πράξη συμβαδίζουν. Είναι ένας ισχυρός τρόπος μετάβασης από την άγνοια στην πράξη.

Εάν διαβάζετε ένα βιβλίο, παρακολουθείτε ένα βίντεο, ακούτε ένα podcast ή διαβάζετε ένα άρθρο στο διαδίκτυο και ανακαλύψετε κάτι που σας ταιριάζει, σημειώστε το κάπου εκείνη τη στιγμή.

jenny.gr

Εάν σας ενδιαφέρει περισσότερο κάποιος συγκεκριμένος τομέας στη ζωή σας, πχ ο πλούτος, η υγεία ή η σοφία, προσπαθήστε να το εφαρμόσετε στην πράξη. Προσδιορίστε τους πολλούς τομείς της ζωής σας που μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες γνώσεις και αρχίστε να εφαρμόζετε αυτό που μαθαίνετε καθημερινά.

Χωρίς εφαρμογή, δεν θα σημειώσετε πραγματική πρόοδο. Με κάθε τρόπο, εστιάστε σε σημαντικές γνώσεις, αλλά προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα. Δράστε! - είναι η τελική διαδικασία της μαθησιακής εμπειρίας, η οποία κάνει τη διαφορά που αναζητάτε.

Δείτε ακόμη: Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.