WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δύσκολοι άνθρωποι: 3 τρόποι για να τους διαχειριστείτε και να αποφύγετε τη σύγκρουση


17 Οκτωβρίου 2021

Δύσκολοι άνθρωποι: 3  τρόποι για να τους διαχειριστείτε και να αποφύγετε τη σύγκρουση

Σε όλους μας έχει συμβεί. Είτε στη δουλειά, είτε σε κάποια οικογενειακή συνάντηση, είτε σε κοινωνική συγκέντρωση, έχουμε συναντήσει δύσκολους ανθρώπους.

Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να μην τους ξαναδούμε, όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους δύσκολους ανθρώπους;

Διατηρήστε τη ψυχραιμία σας

Ο πιο βασικός κανόνας όταν συναναστρέφεστε δύσκολους ανθρώπους είναι να διατηρείτε τη ψυχραιμία σας. Όσο λιγότερο αντιδράτε, τόσο καλύτερα μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση. Ο θυμός μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα και όχι να τα λύσει.

Αντιμετωπίστε τις συγκρούσεις με συμπόνια

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεστε τα πάντα, αλλά συνήθως όταν κάποιος είναι αλαζονικός ή αρνητικός, αυτή η συμπεριφορά είναι ένα είδος αμυντικού μηχανισμού. Εάν μάθετε να μην παίρνετε προσωπικά τις συμπεριφορές των άλλων, θα μπορέσετε να δείτε τις αντιδράσεις τους με πιο αντικειμενική ματιά. Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι κάνουν εξαιτίας τους και όχι εξαιτίας μας.

Αντιμετωπίστε την κατάσταση με χιούμορ

Το χιούμορ είναι ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία επικοινωνίας. Εάν χρησιμοποιήσετε το χιούμορ σας σωστά τότε μπορείτε πολύ εύκολα να αφοπλίσετε μια δύσκολη συμπεριφορά.

Δεν είναι ανέφικτο να αποφύγετε την αναστάτωση όταν βρίσκεστε κοντά σε δύσκολους ανθρώπους και η παραπάνω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν. Και να θυμάστε πως οι δύσκολοι άνθρωποι δυστυχώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια φυλακή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.