WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όλα όσα μπορούμε να καταλάβουμε από ένα χαμόγελο


16 Νοεμβρίου 2021

Όλα όσα μπορούμε να καταλάβουμε από ένα χαμόγελο

Συνήθως ένα χαμόγελο δείχνει φιλικά συναισθήματα, αποδοχή, ένδειξη συμπάθειας και γενικότερα θετικά συναισθήματα. Υπάρχουν φορές όμως που ένα χαμόγελο μπορεί να καλύπτει θυμό ή μίσος. 

Τι μπορεί να κρύβει ένα χαμόγελο; 

Ένα χαμόγελο μπορεί να κρύβει άσχημα και εχθρικά συναισθήματα. Οι περισσότεροι μεγαλώνουμε με την πεποίθηση να μην εξωτερικεύουμε τα άσχημα συναισθήματά μας κι έτσι ένα χαμόγελο μπορεί να αποτελεί ένα παραπλανητικό στοιχείο.

Ένα χαμόγελο μπορεί να είναι πονηρό και να κρύβει πίσω του ένα ψέμα, αθώο ή όχι.

Ένα χαμόγελο μπορεί πολλές φορές να σας κάνει αξιόπιστους. Ακόμα και αν είστε σίγουροι ότι το φταίξιμο είναι δικό σας, ένα χαμόγελο φέρνει αμφιβολίες σ’ αυτόν που έχετε απέναντί σας και ενισχύει την αξιοπιστία σας.

Αυθόρμητο ή ψεύτικο χαμόγελο;

Ένα ψεύτικο χαμόγελο μπορείτε να το καταλάβετε από το γεγονός ότι μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φυσικό, αυθόρμητο χαμόγελο κρατάει λίγο και είναι επαναλαμβανόμενο.

Ένα χαμόγελο μπορεί να σας δείξει αν πρόκειται για αληθινό έρωτα ή στιγμιαία σεξουαλική έλξη. Οι ερωτευμένοι χαμογελάνε φυσικά ο ένας στον άλλο πολύ συχνά, ενώ όταν το ενδιαφέρον περιορίζεται στη σεξουαλική όρεξη, τότε το χαμόγελο αντικαθίσταται με άλλες κινήσεις των χειλιών, όπως το δάγκωμα.

Τέλος μπορεί να πιστεύετε ότι οι εκφράσεις του προσώπου σας αντανακλούν τα συναισθήματά σας. Έρευνες όμως έχουν δείξει ότι το χαμόγελο λειτουργεί περισσότερο σαν ενισχυτής των συναισθημάτων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.