WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 Instagram accounts για την ψυχική υγεία που θα μας βοηθήσουν (πολύ) το 2022


The Jennettes

29 Νοεμβρίου 2021

8 Instagram accounts για την ψυχική υγεία που θα μας βοηθήσουν (πολύ) το 2022

Ένας από τους στόχους που θέτουμε στον εαυτό μας κάθε χρόνο, είναι να φροντίσουμε παραπάνω τον εαυτό μας και πρωτίστως την ψυχική μας υγεία. 

Είναι στη λίστα των New Year's Resolutions λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος. Πόσοι από εμάς όμως, καταφέρνουμε στα αλήθεια να μας φροντίσουμε σωστά και αρκετά;

Εάν οδεύοντας προς τον Δεκέμβρη, νιώθετε την ανάγκη να μεταμορφωθείτε εσωτερικά και να αλλάξετε πράγματα που σας ενοχλούν επάνω σας, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους παρακάτω λογαριασμούς, που είναι αφιερωμένοι στην ψυχική υγεία. 

@nedratawwab | Nedra Glover Tawwab, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Nedra Glover Tawwab είναι κορυφαία σε πωλήσεις συγγραφέας των New York Times και ψυχοθεραπεύτρια, που ειδικεύεται στις σχέσεις, τα όρια και την υγιή επικοινωνία των ατόμων. Δίνει καθημερινά tips και ασκήσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ψυχολογίας αλλά και τη σταδιακή αλλαγή της συμπεριφοράς. Η αυτοβελτίωση και η ενδυνάμωση είναι οι δύο λέξεις- κλειδιά που συνοδεύουν το προφίλ αυτού του λογαριασμού. 

@gottmaninstitute | The Gottman Institute

Το Ινστιτούτο Gottman χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, την οποία ονομάζει ως: «ερευνητική προσέγγιση των σχέσεων». Ξεκίνησε από τον  Dr. John Gottman, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς ψυχοθεραπευτές, μαζί με τη γυναίκα του, Dr. Julie Schwartz Gottman.

Η συγκεκριμένη μέθοδος στοχεύει να καλλιεργήσει περισσότερο τις στενές σχέσεις, το σεβασμό και τη στοργή, απομακρύνοντας τα εμπόδια που οδηγούν μια σχέση στο τέλμα της. Ένας ακόμη βασικός της στόχος είναι η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και κατανόησης του άλλου ατόμου στη σχέση μέσα από χρήσιμα videos, templates και χρήσιμα reminders.

@psych_today | Psychology Today

To Psychology Today ξεκίνησε ως περιοδικό το 1967 από τον Dr. Nicholas Charney, στοχεύοντας να ενημερώσει περισσότερο τους αναγνώστες για τον ρόλο και την επίδραση της ψυχολογίας στην καθημερινότητά τους. Τα άρθρα που φιλοξενεί, είναι ιδιαίτερα χρηστικά και αξίζει να αφιερώνει κανείς χρόνο για να τα διαβάζει στην ολότητά τους. 

@thesecurerelationship | The Secure Relationship

Η Julie Menanno ειδικεύεται σε συμβουλές γάμου και οικογένειας. Αναλύει συμπεριφορές, λεκτικές διαμάχες και στόχος είναι να δοθεί μια σωτήρια λύση. Μια ματιά στον παραπάνω λογαριασμό, θα σας πείσει σχετικά με το γιατί αξίζει να τον ακολουθήσετε. 

@brenebrown | Brené Brown

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brené Brown (@brenebrown)

Η Brené Brown είναι Αμερικανίδα καθηγήτρια, λέκτορας και βραβευμένη συγγραφέας, η οποία ειδικεύεται στη δύναμη του θάρρους, την ευαλωτότητα, την ενοχή και στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Εάν παρακολουθήσε την ομιλία που είχε δώσει στο Tedx, με τίτλο "The Power of Vulnerability", θα καταλάβετε γιατί πρέπει να την ακολουθείτε. 

@yourdiagnonsense | Todd Baratz, LMHC

Ο ψυχοθεραπευτής, Todd Baratz, ειδικεύεται στις σχέσεις και στο σεξ. Τα posts που κάνει, είναι άκρως βοηθητικά και λειτουργούν σαν ένας καθημερινός οδηγός επιβίωσης για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται και φαντάζει δισεπίλυτο. 

@sitwithsharon | Sharon Peykar, LCSW

Η Sharon Peykar είναι συγγραφέας, ψυχοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στη διαχείριση των σχέσεσων. Συνήθειες και συμπεριφορές που θεωρούνται «προβληματικές», έχει ως στόχο να τις απομακρύνει από τον χρήστη που τον ακολουθεί και τελικά φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνει. 

@thebraincoach | Nawal | M.A. Neuropsychology

Η νευροψυχολόγος, Nawal Mustafa, ειδικεύεται στις σχέσεις και κυρίως στα όρια που μπαίνουν στην αυτοεκτίμηση κάποιου. Με χρήσιμες συμβουλές και tips, η ειδικός ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και το βοηθάει να βελτιώσει άμεσα κάθε είδους σχέση στη ζωή του. 

Δείτε ακόμη:

  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.