WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

11 μικρές ενδείξεις που σας λένε ότι βαρεθήκατε τον σύντροφό σας


Κλέλια Φατούρου

29 Νοεμβρίου 2021

11 μικρές ενδείξεις που σας λένε ότι βαρεθήκατε τον σύντροφό σας

Πότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι μάλλον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σχέσης μας;

Οι πρώτοι μήνες της σχέσης είναι σαν ένας μήνας του μέλιτος αλλά με διάρκεια. Όλα φαίνονται τέλεια, ο σύντροφός μας δεν έχει καμία ατέλεια και τα κάνει όλα σωστά. Μέχρι που περνά η επίδραση των ορμονών και η σχέση μπαίνει στην πραγματική της διάσταση. 

Ο έρωτας μπορεί να συνεχιστεί. Το θέμα είναι κατά πόσο υπάρχει πραγματική επικοινωνία, χημεία και αμοιβαία διάθεση για την εξέλιξη της σχέσης. Δεν είναι όλα τα ζευγάρια ίδια και δεν ζητάμε όλοι τα ίδια πράγματα από τις σχέσεις. Ωστόσο, όταν χάνεις εντελώς το ενδιαφέρον σου και ξέρεις ότι δεν υπάρχει επιστροφή, οι παρακάτω απλές (αλλά τόσο σημαντικές) ενδείξεις σε αναγκάζουν να δεις την πραγματικότητα.

Ξεχνάς τι σου είπε

Δεν μιλάμε φυσικά για μικρές καθημερινές λεπτομέρειες αλλά για κουβέντες που αφορούν σημαντικά θέματα. Αν ξεχνάς όλο και πιο συχνά τι σου είπε, μάλλον έχεις ήδη αποχωρήσει συναισθηματικά.

Μόνο φίλοι

Όταν φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε τον σύντροφο μόνο σαν φίλο ή συγγενή, κάτι πάει λάθος. Η φιλία είναι η βάση μία υγιούς σχέσης, αλλά όταν το ερωτικό στοιχείο εξαφανίζεται 100%, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε.

Δεν έχεις διάθεση για διαφωνίες

Σύμφωνοι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν γενικά τις εντάσεις και τις συγκρούσεις. Αλλά αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και δεν έχεις διάθεση ούτε να διαφωνήσεις σε ήρεμη ατμόσφαιρα, μάλλον δεν σε ενδιαφέρει πια η σχέση.

Βγαίνεις μαζί του με το ζόρι

Έρχεται το βράδυ και κανονίζετε να πάτε για ένα φαγητό, ένα ποτό, ένα κάτι. Έλα όμως που το νιώθεις σαν αγγαρεία και το κάνεις μόνο και μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό.

Δεν προτείνεις τίποτα πια

Αν έχεις θέσεις ως προτεραιότητα τη δουλειά και τους φίλους σου και ο σύντροφός σου απουσιάζει από όλα τα πλάνα, μάλλον δεν θέλεις να περνάς και πολύ χρόνο μαζί του. Αν είναι αμοιβαίο, είναι οκ. Αν όχι, υπάρχει θέμα.

Μυστικά, μυστικά, μυστικά

Δεν χρειάζεται να απιστήσεις σωματικά για να θεωρηθεί απιστία. Αν περνάς πολύ χρόνο φλερτάροντας κάποιο συνάδελφο ή φίλο και ρίχνεις εκεί πολύ μεγάλο βάρος, μάλλον κάτι σου λέει για το πώς νιώθεις μέσα στη σχέση σου. Ναι στο αθώο φλερτ, αλλά είναι τελικά όσο αθώο νομίζεις;

Σκέφτεσαι συνέχεια τον πρώην σου

Είναι πολύ σύνηθες. Άνθρωποι μπαίνουν σε μία νέα σχέση χωρίς να έχουν ξεπεράσει τον πρώην τους. Η σχέση rebound που αποδεικνύεται λάθος, γιατί εσύ ακόμα δεν έχεις κλείσει με το παρελθόν σου.

Δεν γελάτε πια

Το Α και το Ω μίας ευτυχισμένης σχέσης. Αν είστε μαζί και δεν γελάτε ή δεν μοιράζεστε κοινή αίσθηση του χιούμορ, ποιο το νόημα;

Ποιο σεξ;

Το σεξ είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Αν δεν το κάνετε κάθε μέρα και η συχνότητα έχει μειωθεί, δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος. Αν όμως απουσιάζει πλήρως και κανείς δεν το συζητά, ώρα να δώσετε ένα τέλος και να προχωρήσετε.

Χαίρεστε όταν λείπει από το σπίτι

Έρχονται οι στιγμές που θέλουμε λίγη ηρεμία και ιδιωτικότητα. Αλλά αν νιώθετε περισσότερη χαρά όταν λείπει συνέχεια και ανακουφίζεστε με την απουσία του, δεν είναι η ηρεμία αυτό που αποζητάτε, αλλά το τέλος της σχέσης.

Προτιμάτε το κινητό

Σκεφτείτε για λίγο πόσο χρόνο περνάτε μέσα στο κινητό και πόσο ζημιώνει τη σχέση σας. Αν επιστρέφετε σπίτι και προτιμάτε το Instagram και καμία αλληλεπίδραση, μήπως είναι όντως αυτό που θέλετε μόνο;

Πηγή φωτογραφίας: Pexels

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.