WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 λόγοι να μην κάνεις New Year's Resolutions αυτήν τη χρονιά


Κλέλια Φατούρου

31 Δεκεμβρίου 2021

5 λόγοι να μην κάνεις New Year's Resolutions αυτήν τη χρονιά
Unsplash
Μήπως να αφήσουμε τα New Year's Resolutions για φέτος;

Δεν συμπάθησα ποτέ τα New Year's Resolutions και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει, σώνει και ντε, να κάνουμε πλάνα για τη χρονιά που έρχεται.

Σέβομαι απόλυτα εκείνους που θέλουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους και βλέπουν έναν αριθμό ως μία καλή αφορμή, αλλά εγώ αντιστέκομαι και σκοπεύω να φερθώ σαν να μπήκε απλά ένας νέος μήνας. Αν είσαι κι εσύ στο ίδιο mood με εμένα, ή αν απλώς σου προκαλεί έξτρα άγχος η καταναγκαστική αλλαγή, σου δίνω 5 λόγους για να μην το κάνεις.

Είμαστε στα μισά της χρονιάς

Αντικειμενικά μιλώντας, είσαι στη μέση της σεζόν. Είναι λίγο δύσκολο να αλλάξεις δουλειά ή σπίτι, ειδικά τώρα που τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί και οι επιλογές μας έχουν περιοριστεί. Είναι πιθανότερο να κάνεις αλλαγές αμέσως μετά το καλοκαίρι συγκριτικά με την Πρωτοχρονιά.

Έχουμε πανδημία και αυτό μας προσγειώνει

Εννοείται ότι τα όνειρα και οι στόχοι δεν σταματούν, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε και είδαμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ευχόμαστε ο ένας στον άλλο υγεία γιατί πλέον δεν ακούγεται τόσο κλισέ.

Οι αλλαγές έρχονται στην ώρα τους

Εσύ μπορεί να λαχταράς έναν μεγάλο έρωτα, αύξηση στη δουλειά ή αλλαγή επαγγέλματος, αλλά δεν σημαίνει ότι θα συμβούν όλα αυτή τη χρονιά. Κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και έρχονται όταν είμαστε πραγματικά έτοιμοι για αυτά. Ας εμπιστευτούμε λίγο περισσότερο τη ζωή και ας μην βιαζόμαστε.

Οι προσδοκίες δημιουργούν άγχος

Ίσως να μην το αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα, αλλά όταν καταγράφουμε New Year's Resolutions που τελικά δεν πραγματοποιούνται, γεμίζουμε με άγχος γιατί το βιώνουμε ως αποτυχία. Όπως είπα και πριν, οι αλλαγές θέλουν τον χρόνο τους και δεν υπάρχουν αποτυχίες.

Η ζωή μπορεί να σε βγάλει αλλού

Ας κλείσω με κάτι ποιητικό. Πόσες φορές δεν ονειρεύτηκες κάτι και τελικά συνέβη κάτι εντελώς διαφορετικό, που τελικά σου ταίριαζε περισσότερο; Μπορεί να θέλουμε να βρούμε τον έρωτα, αλλά τελικά να χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ως singles. Μπορεί να θέλουμε να παραιτηθούμε, αλλά ίσως μείνουμε και αλλάξουν τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα. Οι ευχές και τα όνειρα είναι υπέροχο πράγμα, αλλά η ζωή ξέρει πώς να μας εκπλήσσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.