WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο τρόπος που τοποθετείτε τα πόδια σας όταν συζητάτε, δείχνει αν απολαμβάνετε (ή όχι) την κουβέντα


JTeam

24 Ιανουαρίου 2022

Ο τρόπος που τοποθετείτε τα πόδια σας όταν συζητάτε, δείχνει αν απολαμβάνετε (ή όχι) την κουβέντα
Pexels
Εσείς πώς έχετε τοποθετημένα τα πόδια σας κάθε φορά που κάνετε μια συζήτηση που δεν σας ενδιαφέρει;

Οι εκφράσεις του προσώπου, η στάση, οι χειρονομίες, ο τόνος της φωνής είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία της επικοινωνίας μας με τους άλλους. Αν αυτό που μας λέει κάποιος με αυτό που δείχνει η γλώσσα του σώματός του δεν συμβαδίζουν, τότε οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να στεκόμαστε περισσότερο στα μη λεκτικά σήματα που μας μεταφέρει.

Τα πόδια μπορεί να είναι τόσο αποκαλυπτικά όσο τα μάτια μας και μαρτυρούν κάθε μας σκέψη και συναίσθημα. Σύμφωνα με την ειδικό επάνω στη γλώσσα του σώματος, Karen Donaldson:

«Πολλές celebrities που αναλύω, γνωρίζουν πολύ καλά πώς να στήνονται δημοσίως για να μεταφέρουν τα μηνύματα που θέλουν. Ενώ όμως μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο επάνω στα χέρια μας, κάνοντας συγκεκριμένες χειρονομίες, τα πόδια είναι το τελευταίο σημείο επάνω μας που μπορούμε να ελέγξουμε».

Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο είναι και από τα πιο αποκαλυπτικά μη λεκτικά κανάλια της επικοινωνίας μας με τους άλλους. Για την ακρίβεια, ο τρόπος που τοποθετείτε τα πόδια σας όταν συζητάτε με κάποιον, αποκαλύπτει πολλά για το αν είστε πράγματι εκεί την ώρα της συζήτησης, αν ταξιδεύετε ή αν θέλετε να φύγετε από τον χώρο χωρίς να σας καταλάβει κανείς.

Όταν η κατεύθυνση του ποδιού σας όσο κάθεστε σταυροπόδι, κοιτάζει προς το μέλος του συνομιλητή σας, αυτό σημαίνει ότι σας έχει κερδίσει και είστε απολύτως αφοσιωμένοι σε όσα σας λέει. Αν έχετε βάλει από την αντίθετη πλευρά όμως το πόδι σας, τότε αυτό σημαίνει ότι θέλετε να φύγετε με την πρώτη ευκαιρία από κοντά του, αφήνοντας τη βαρετή συζήτηση που σας έχει ανοίξει.

Μάλιστα όταν απολαμβάνετε μια συζήτηση, τα δάχτυλα των ποδιών σας τείνουν να κοιτάζουν προς τα πάνω ενώ αν τα έχετε υποσυνείδητα, σταυρωμένα τότε αυτό δείχνει ότι μάλλον νιώθετε αρκετά αμήχανα με τον συνομιλητή σας εκείνη την ώρα.

Την επόμενη φορά που θα κάτσετε απέναντι από κάποιον για να συζητήσετε χωρίς να τον ξέρετε καλά, δώστε περισσότερη βαρύτητα σε αυτά που σας δείχνει παρά σε αυτά που σας λέει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS