WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είστε εξωστρεφείς ή νάρκισσοι; Τα emails που στέλνετε έχουν την απάντηση


JTeam

8 Μαρτίου 2022

Είστε εξωστρεφείς ή νάρκισσοι; Τα emails που στέλνετε έχουν την απάντηση
Maxim Ilyahov on Unsplash
Εσείς, τι ύφος υιοθετείτε στα επαγγελματικά σας emails;

Όσο παράξενο κι αν μας φαίνεται, τα επαγγελματικά μας emails αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα μας. Ακόμη κι αν νομίζουμε ότι είμαστε τυπικοί και ο τρόπος γραφής μας επίσημος, βάζουμε αρκετά στοιχεία της προσωπικότητάς μας σε όσα λέμε στους συναδέλφους μας.

Ο ψυχολόγος και αρθρογράφος του Fast Company, Tomas Chamorro – Premuzic, η εξωστρέφεια, η εγωπάθεια και η αυτοπεποίθησή μας, δεν είναι δύσκολο να κρυφτούν. Τονίζει πως τα άτομα με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη χρησιμοποιούν συχνά λέξεις με αρνητική χροιά και δείχνουν τον θυμό τους στον γραπτό λόγο. Οι νάρκισσοι, από την άλλη, χρησιμοποιούν συχνά το «εγώ» και επικεντρώνονται στον εαυτό τους, ακόμη κι αν πρόκειται για ζήτημα της εταιρείας.

Αν αργούμε αν απαντήσουμε, δείχνουμε ότι έχουμε χαμηλό αυτό έλεγχο. Τα χαοτικά mails, από την πλευρά τους, τα οποία περιέχουν πιο ιδιαίτερες λέξεις, αποκαλύπτουν πως είμαστε δημιουργικοί.

Οι εξωστρεφείς αναφέρονται στα πάντα με έναν πιο διασκεδαστικό τόνο, ενώ συνήθως θα στείλουν ομαδικά emails για συγχαρητήρια κι όχι για να κάνουν παράπονα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.