WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τελικά το να νοιάζεσαι για τους πρώην σου, είναι red flag;


JTeam

6 Ιουλίου 2022

Τελικά το να νοιάζεσαι για τους πρώην σου, είναι red flag;
pexels
Πρέπει να ανησυχείς αν ο σύντροφός σου νοιάζεται ακόμη για μια παλιά του σχέση;

Υπερβολική ζήλια, χειριστική στάση, συχνά ψέματα, έλλειψη υγιούς επικοινωνίας. Τα red flags στις σχέσεις είναι πολλά και μας απομακρύνουν από ανησυχητικές συμπεριφορές.

Τα προειδοποιητικά σημάδια δεν είναι ωστόσο πάντα σαφή αλλά ακόμη κι αν είναι, μπορεί να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε ή να τα αγνοούμε και αυτό σηματοδοτεί ένα είδος συναισθηματικής κακοποίησης που είναι αρκετά συχνό. Πολλοί άνθρωποι περιγράφουν την επικοινωνία και το νοιάξιμο για τους πρώην ως ένα ακόμη red flag. Αλλά, τελικά είναι;

Οι ειδικοί λένε ότι το να νοιάζεσαι για το αν είναι καλά ο πρώην σύντροφός σου, δεν είναι απειλητικό ή μη υγιές για τη νέα σου σχέση. Μάλιστα, τονίζουν ότι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κοιτάμε στα πρώτα μας ραντεβού με κάποιον, είναι ο τρόπος που μιλάει για τις παρελθοντικές του σχέσεις γιατί αυτό μπορεί να φανερώνει τον τρόπο που θα μιλάει και για εμάς στο μέλλον. Αν μιλάει συνεχώς αρνητικά για τους πρώην του, τότε καλύτερα να τρέξεις μακριά γιατί θα είσαι ο επόμενος στόχος.

Φυσικά, το να μιλάει κάποιος μονίμως και με τα καλύτερα λόγια για τους πρώην του είναι αρκετά ενοχλητικό, κυρίως αν σας συγκρίνουν, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Σύμφωνα με τη Dimple Thakrar, «Το να νοιάζεσαι για τον πρώην σου, είναι ανθρώπινο και φανερώνει πολλά. Συγκεκριμένα, δείχνει ότι μπορείς να βλέπεις πάντα το καλό στο τέλος και να μην είσαι επικριτικός για όσα έγιναν και ανήκουν στο παρελθόν».

Οι αμήχανες στιγμές μπορεί να είναι πολλές αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, «όταν μιλάτε για τους πρώην σας, πρέπει να μιλάτε με συμπόνια και κυρίως αποστασιοποιημένα». Έτσι, ο σύντροφός σας θα καταλάβει πως η σχέση σας δεν απειλείται και ότι οι αναφορές στο παρελθόν σας είναι απολύτως υγιείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS