WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα white flags της σχέσης: Τι είναι και πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε


JTeam

23 Ιουνίου 2022

Τα white flags της σχέσης: Τι είναι και πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε
pexels
Όλοι έχουμε διαβάσει για συμπεριφορές του συντρόφου μας που θεωρούνται red flags αλλά ήξερες ότι σε μια σχέση υπάρχουν και white flags;

Είτε μόλις μπήκες σε μια σχέση, είτε είσαι πολλά χρόνια με τον σύντροφό σου, ξέρεις καλά πως η βαθύτερη σύνδεση και επικοινωνία μεταξύ σας θέλει πολλή δουλειά και είναι υπόθεση και των δύο.

Συνήθως στεκόμαστε στα red flags του ατόμου που είναι δίπλα μας και ορίζονται ως εκείνες οι λιγότερο εμφανείς, κακοποιητικές συμπεριφορές. Ωστόσο, τείνουμε να μη δίνουμε τόση σημασία για παράδειγμα, στον αμοιβαίο σεβασμό που είναι ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό μίας υγιούς και λειτουργικής σχέσης και αποτελεί βασικό κομμάτι των white flags.

Οι συμπεριφορές που είναι γνωστές ως white flags είναι μικρές αλλά σημαντικές πράξεις, αλλαγές και συμβιβασμοί που υιοθετούν πολλά ζευγάρια χωρίς καν να το καταλαβαίνουν.

Τα white flags απαιτούν μικρότερες ή μεγαλύτερες θυσίες όπως το να βάζεις τις ανάγκες του συντρόφου σου πάνω από τις δικές σου ή να παίρνεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το κοινό σας μέλλον. Σύμφωνα με τη CEO και ιδρύτρια του dating app Safer Date, Elaine Parker: «Τα white flags περνούν συνήθως απαρατήρητα από τα ζευγάρια. Η διατήρηση μιας καλής σχέσης απαιτεί όμως μεγάλη προσπάθεια».

Μέσω των white flags, το άτομο προσαρμόζεται και υιοθετεί πολλές από τις συνήθειες του προσώπου που είναι μαζί του αλλά αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν σημαίνει ότι απομακρύνεται από τα δικά του θέλω και τις ανάγκες. Απλώς, βρίσκει χώρο για να χωρέσει και τις αγαπημένες συνήθειες του άλλου στην κοινή τους καθημερινότητα.

Όπως καταλήγουν ωστόσο οι ψυχολόγοι, είναι σημαντικό να μπαίνουν πάντα όρια προκειμένου να διασφαλίζεται η υγεία της σχέσης. Μόνο τότε τα white flags συνεχίζουν να έχουν θετικό πρόσημο χωρίς να ζημιώνεται το περιεχόμενό τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS