WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 συμπεριφορές του συντρόφου σου που είναι red flags, αλλά δεν σου περνά από το μυαλό


Κλέλια Φατούρου

21 Μαρτίου 2022

4 συμπεριφορές του συντρόφου σου που είναι red flags, αλλά δεν σου περνά από το μυαλό
Euphoria / HBO
Οι 4 συμπεριφορές που είναι τεράστια red flags και θα έπρεπε να τους δώσεις σημασία

Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό μίας υγιούς και λειτουργικής σχέσης. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες συμπεριφορές σου φαίνονται συνηθισμένες και δεν τους δίνεις την απαραίτητη σημασία.

Πέρα από την προφανή κακοποίηση, υπάρχουν και άλλες, λιγότερο εμφανείς, κακοποιητικές συμπεριφορές που φαίνονται από την αρχή της σχέσης, αλλά που για κάποιο λόγο έχουμε κανονικοποιήσει. Ας δούμε ποιες είναι και γιατί θεωρούνται red flags.

Αποφεύγει κάθε σοβαρή συζήτηση

Ή αποφεύγει ή αποφασίζει ότι θα την κόψει, χωρίς να σε ρωτήσει. Οτιδήποτε τον δυσκολεύει ή δεν του αρέσει, επιλέγει απλώς να το αγνοήσει. Αν το κάνει για να πάρει τον χρόνο του και να το σκεφτεί, είναι οκ. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι τεράστιο red flag.

Κακό timing σε σοβαρά θέματα

Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες και αυτό το ξέρουμε όλοι. Είναι δύσκολο να αναλύσουμε σοβαρά και ευαίσθητα θέματα όταν είμαστε πτώματα από τη δουλειά ή βιώνουμε έντονο στρες. Οι δύο σύντροφοι πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλο και να επιλέγουν μία στιγμή όπου θα είναι και οι δύο σε φάση να συζητήσουν. Αν το ταίρι σου επιλέγει μόνο τις κακές ώρες, σημαίνει ότι δεν σε σέβεται.

Μοιράζεται αυτά που του έχεις εμπιστευτεί

Εδώ υπάρχει μία λεπτή γραμμή που είναι εύκολο να περάσουμε. Αν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα με τον σύντροφό σου, είναι λογικό να θες να το συζητήσεις με καλούς σου φίλους ή ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Αλλά εδώ μιλάμε για περιπτώσεις όπου οι πληροφορίες αφορούν μόνο τον έναν και που έχει ζητηθεί να μείνει μεταξύ σας.

Θέλει να είναι η προτεραιότητά σου, σε κάθε περίπτωση

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγάπη, σεβασμός, ποιοτικός χρόνος και καλή επικοινωνία, αλλά δεν γίνεται να είμαστε συνέχεια διαθέσιμοι για τον σύντροφό μας. Η προτεραιότητα είναι ο εαυτός μας και μετά όλοι οι άλλοι. Όταν κάποιος απαιτεί την αφοσίωσή σου, σε χειραγωγεί και δεν σέβεται, σε καμία περίπτωση, τις δικές σου ανάγκες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.