WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 3 red flags στον χαρακτήρα του άλλου που δείχνουν πως δεν αξίζει ούτε ένα ραντεβού


JTeam

18 Μαΐου 2022

Τα 3 red flags στον χαρακτήρα του άλλου που δείχνουν πως δεν αξίζει ούτε ένα ραντεβού
Pexels
Αν ένα άτομο συγκεντρώνει στην προσωπικότητά του τα παρακάτω στοιχεία, τότε είναι μάλλον ακατάλληλο για ραντεβού

Στα dating apps, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα προς αποφυγή. Μισογυνίστικες απόψεις, ακραίες τοποθετήσεις, εμμονή με την εξωτερική εμφάνιση και τις πρώην και η λίστα με τα don'ts σίγουρα δεν τελειώνει εδώ. Δύο dating experts εξηγούν στο Stylist ότι υπάρχει ένας πολύ χαρακτηριστικός τύπος άνδρα που καλό θα είναι να αποφεύγουμε όταν θέλουμε να βγούμε ραντεβού.

Αν παρατηρείτε να κάνει σεξιστικά σχόλια, να γενικεύει καταστάσεις και να διαχωρίζει συνεχώς τα δύο φύλα, καλύτερα να απομακρυνθείτε ή να κοιτάξετε καλύτερα το dating προφίλ του. Σύμφωνα με τη relationship expert, Maria Sullivan, «τα προφίλ μπορούν να μας πουν πολλά για τον άνθρωπο που ενδέχεται να γίνει παρτενέρ μας».

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε, είναι οι φωτογραφίες που ανεβάζει. Όπως εξηγεί η Sullivan: «Σταθείτε στις φωτογραφίες που έχει στο προφίλ του και κυρίως στις λεζάντες αλλά και στις απαντήσεις που δίνει στα σχόλια. Προσέξτε επίσης αν εστιάζει πολύ στην εξωτερική εικόνα, ανεβάζοντας selfies από το γυμναστήριο, καθώς έτσι θα μπορέσετε να καταλάβετε πολλά για εκείνον».

Ακόμη και οι προσωπικές πληροφορίες που δίνει στο προφίλ του, έχουν σημασία σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς μπορεί να είναι σημάδια τοξικής αρρενωπότητας. Ένα ακόμη red flag, που γίνεται εμφανές από τα πρώτα κιόλας ραντεβού, είναι η διαρκής αναφορά στις πρώην. Αν τις κατηγορούν, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Για το τέλος, κρατήσαμε το negging. Αν δεν γνωρίζετε καν την ύπαρξή του, πρόκειται για ένα είδος συναισθηματικής χειραγώγησης, μέσα από την οποία κάποιος σας μειώνει και σας προσβάλλει με έμμεσα σχόλια. Τα συγκεκριμένα άτομα χρησιμοποιούν το χιούμορ σαν δικαιολογία. Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να γελάσεις με τα αστεία που κάνουν καθώς συγχέουν λίγο τα όρια του σαρκασμού και της ειρωνείας με το αποτυχημένο και κακό χούμορ.

Αν λοιπόν βρεθεί μπροστά σας κάποιος που συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, καλύτερα να το σκεφτείτε διπλά πριν βγείτε ραντεβού μαζί του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.