UPDATE #NOW

Χρησιμοποιείτε dating apps; 3 tips να εντοπίσετε τους scammers


JTeam

27 Μαρτίου 2022

Χρησιμοποιείτε dating apps; 3 tips να εντοπίσετε τους scammers
Όσοι έχουμε δει catfish, ξέρουμε

Οι περισσότεροι έχουμε μία κακή ιστορία online dating. Εντάξει, ίσως να μην φτάσαμε ποτέ σε επίπεδα Tinder Swindler, αλλά σίγουρα κάποιος, κάποτε, δεν έμοιαζε και τόσο με τις φωτογραφίες του ή δεν ήταν όσα έλεγε.

Το ίντερνετ είναι ένα μεγάλο και καθόλου ασφαλές μέρος. Καθένας μπορεί να παρουσιάσει τον εαυτό του όπως θέλει, να δημιουργήσει πλαστή ταυτότητα για δικούς του λόγους – από ψυχολογικά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζει, μέχρι κλοπή χρημάτων και παραβίαση τραπεζικών λογαριασμών - και να εξαπατήσει όποιον θέλει.

Προκειμένου να είμαστε καλυμμένοι, παρακάτω θα δούμε τα βασικά red flags που δεν πρέπει να αγνοούμε σε καμία περίπτωση, όταν η πρώτη μας γνωριμία με κάποιον είναι στα social media ή σε dating apps.

Φάσκει και αντιφάσκει

Όταν κάποιος μοιράζεται πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με πράγματα που μας έχει πει στο παρελθόν, έχουμε λόγο να ανησυχούμε. Τα άτομα που λένε ψέματα, συχνά ξεχνούν την ιστορία με την οποία ξεκίνησαν. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να προδοθούν μόνα τους – αν παρουσιάστηκαν ως vegan, για παράδειγμα, και μας πουν ξαφνικά ότι το περασμένο βράδυ έκαναν μπάρμπεκιου κι έφαγαν κρέας, κάτι πηγαίνει στραβά.

Φαίνεται υπερβολικά καλός για να είναι αληθινός

Είναι σημαντικό να προσέχουμε τους ανθρώπους που φαίνονται τέλειοι. Αν μας κάνουν love bombing, αν μας λένε διαρκώς αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, αν συμφωνούν σε όλα, μάλλον προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν.

Δε θέλει να βρεθούμε από κοντά

Όσοι έχουμε δει Catfish, ξέρουμε. Αν κάποιος αρνείται να μας συναντήσει, ενώ μιλάμε για μήνες, υπάρχει πρόβλημα. Όπως υπάρχει πρόβλημα κι αν πάντα βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει τις βιντεοκλήσεις. Σε περίπτωση που επιμένει να διατηρήσει τη σχέση μας σε επίπεδο chat, αλλά έχει απαιτήσεις από εμάς, το block είναι η καλύτερη λύση για εμάς.

TAGS