WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Negging: Η νέα επικίνδυνη τάση στο dating και πώς να την αναγνωρίσεις


JTeam

18 Ιανουαρίου 2022

Negging: Η νέα επικίνδυνη τάση στο dating και πώς να την αναγνωρίσεις
Κυριαρχεί στα dating apps και εκδηλώνεται μέσα από υπαινικτικά σχόλια που μειώνουν την αυτοπεποίθησή σου. Αν δυσκολεύεσαι να το αναγνωρίσεις, μια dating coach στο TikTok σού δείχνει τον τρόπο.

Από το Oystering μέχρι το dry dating, υπάρχουν πάντα νέοι όροι που απασχολούν τον κόσμο των dating apps και ένας από αυτούς είναι το Negging.

Αν δεν γνωρίζεις καν την ύπαρξή του, πρόκειται για ένα είδος συναισθηματικής χειραγώγησης, μέσα από την οποία κάποιος σε μειώνει και σε προσβάλλει με έμμεσα σχόλια.

Παρόλο που καταλαβαίνουμε ότι κάποιος προσπαθεί να ρίξει στα τάρτατα την αυτοπεποίθησή μας, ένα μέρος του εγκεφάλου μας σκέφτεται το εξής παράλογο: «Για να με προσβάλλει, είναι σίγουρα καλύτερος από μένα. Πρέπει να προσπαθήσω να βελτιώσω τον εαυτό μου».

@findingmrheight How to spot negging in a profile: part 1. #negging #datingappadvice #pickupartist ♬ original sound - Ali - Dating Coach

Η dating coach Ali, εξηγεί στον λογαριασμό της στο TikTok καλύτερα τα παραπάνω, με ανώνυμα screenshots από διαφορετικά προφίλ εφαρμογών που δείχνουν πώς ένα σχόλιο μετατρέπεται εύκολα σε κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι εντελώς άβολα και αμήχανα.

«Είμαι super επιλεκτικός οπότε μη νιώσεις άσχημα αν δεν σου απάντησω». Γελάσατε; Εμείς, όχι

Όσοι εκπροσωπούν την τάση, κάνουν συνήθως προσβλητικές ερωτήσεις. Μια προσεκτικά διατυπωμένη ερώτηση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε προσβολή. Για παράδειγμα, αν κάποιος σε ρωτήσει πώς καταφέρες τόσο καλά να κάνεις κάτι, προσπαθεί με κάποιον τρόπο να σου επιτεθεί λεκτικά.

«Συνήθως βγαίνω με μοντέλα και είναι πολύ παράξενο που βγαίνω μαζί σου. Ήταν τόσο διαφορετικό όλο αυτό που δεν μπορούσα παρά να το δεχτώ και να προχωρήσω μαζί σου»

Χρησιμοποιούν το χιούμορ σαν δικαιολογία. Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να γελάσεις με τα αστεία που κάνουν καθώς συγχέουν λίγο τα όρια του σαρκασμού και της ειρωνείας με το αποτυχημένο και κακό χούμορ.

@findingmrheight How to spot negging: part 2! #negging #datingappadvice #redflags ♬ original sound - Ali - Dating Coach

Αυτοί οι τύποι συνήθως θέλουν να ξέρουν ότι τους θεωρείς έξυπνους όσο κι αν τα έχουν θαλασσώσει. Απομάκρυνε τους από το πεδίο του ενδιαφέροντός σου και ψάξε κάποιον που θα σε κάνει πραγματικά να αισθάνεσαι όμορφα και καλά με τον εαυτό σου αλλά και μαζί του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.