WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Oystering: Η νέα τάση στα ραντεβού που θα κυριαρχήσει το 2022


JTeam

17 Ιανουαρίου 2022

Oystering: Η νέα τάση στα ραντεβού που θα κυριαρχήσει το 2022
Αν αποφάσισες ότι το 2022 είναι η χρονιά να επιστρέψεις δυναμικά στο παιχνίδι των ραντεβού μετά από έναν χωρισμό, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις για την τάση που θα επικρατήσει και λέγεται "Oystering".

Ναι, θα συμφωνήσουμε μαζί σου. Τα ραντεβού πολλές φορές δεν είναι τίποτα άλλο από μια δύσκολη, χρονοβόρα και άκαρπη διαδικασία. Κυρίως αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο κοντινό παρελθόν, από τότε που μάθαμε να ζούμε παρέα με την πανδημία, η σωματική και ψυχική μας υγεία βρίσκεται πάνω από την ανάγκη να ερωτευτούμε.

Αν από την άλλη μόλις χώρισες, η ιδέα να αρχίσεις να βγαίνεις και πάλι ραντεβού, σου φαίνεται τουλάχιστον τρομακτική. Ίσως και όχι, αν την έχεις εντάξει στη λίστα με όσα θες να πετύχεις μες στη νέα χρονιά. Όπως και να' χει, ένα νέο trend αναδύεται το 2022 στα ραντεβού και είναι γνωστό ως "oystering". Τι σημαίνει όμως αυτό;

Σύμφωνα με την εφαρμογή γνωριμιών Badοο που επινόησε τον όρο, ήρθε η ώρα να αποδεχτείς ότι θα είσαι single μετά τον χωρισμό ανεξάρτητα από το αν θα αρέσει στους γύρω σου. Ως αντίδοτο στην εποχή, η νέα τάση σε ενθαρρύνει να γιορτάσεις την ελευθερία σου με τον τρόπο που σε ευχαριστεί, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θες να βγαίνεις και από ένα διαφορετικό ραντεβού κάθε βράδυ.

Η έρευνα του Badoo έδειξε ότι οι μισοί από τους ελεύθερους είναι ενθουσιασμένοι με το να αρχίσουν να βγαίνουν πάλι ραντεβού και πάνω από το 50% είναι πανέτοιμοι να κάνουν μια δυνατή αρχή στα συναισθηματικά τους. Αυτό που είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις, είναι ότι είναι εντελώς ok αν μετά από έναν χωρισμό, να μην μπορείς να βγεις αμέσως ραντεβού και δεν χρειάζεται κανένανς λόγος να σε πιέσεις.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και κυρίως στα συναισθήματά σου, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Μόνο έτσι θα καταλάβεις τις πραγματικές σου ανάγκες και πώς μπορείς να πας παρακάτω αλλά κυρίως πώς θα καταφέρεις να νιώσεις ότι βρίσκεσαι κοντά στην προσωπική σου ευτυχία.

«Τα ραντεβού προκαλούν τρόμο και άγχος μετά από έναν χωρισμό αλλά δεν χρειάζεται», καταλήγει η dating expert του Badoo, Sophie Mann. «Τα ραντεβού θα έπρεπε να είναι μια απολαυστική διαδικασία» και η αλήθεια είναι ότι μόνο αν τα αξιοποιήσεις με τον τρόπο που θες, θα βρεις σύντομα αυτό που ονειρεύεσαι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.