WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Blue Monday: 4 tips για να νικήσετε την πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου


JTeam

17 Ιανουαρίου 2022

Blue Monday: 4 tips για να νικήσετε την πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου
Ralph Rabago from Pexels
Mε τα παρακάτω tips όχι απλώς θα είμαστε εντάξει σήμερα, αλλά θα νιώσουμε πραγματικά καλά

Πώς αισθάνεστε σήμερα; Είστε λίγο πιο πεσμένοι απ’ όσο συνήθως; Αν ναι, υπάρχει λόγος. Η Δευτέρα 17 Ιανουαρίου (η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου ή αλλιώς Blue Monday) θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου.

Γνωρίζουμε ότι η θεωρία άρχισε να διαδίδεται το 2004, από μία εξίσωση που δημιούργησε ο ψυχολόγος Cliff Arnall, και η αιτιολόγησή του είναι απλή. Η λάμψη των εορτών έχει ξεθωριάσει, το σκηνικό της υποτιθέμενης «αγάπης και ζεστασιάς» έχει αλλάξει και τη θέση του έχει πάρει η παγωνιά στην ατμόσφαιρα και στους ανθρώπους. Λογαριασμοί, New Year’s resolutions που δεν ξεκινήσαμε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα - μία θλίψη.

Η εξίσωση περιλαμβάνει τις μεταβλητές: καιρός, χρέη, ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα και ο χρόνος από τη στιγμή που διαψεύστηκαν οι προσδοκίες για το νέο έτος, σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων. Οι παραπάνω παράγοντες οδηγούν σε κακή διάθεση και πεσμένη ψυχολογία.

Εμείς δε θα αφήσουμε τη Blue Monday να μας καταβάλει. Μάλιστα, με τα παρακάτω tips όχι απλώς θα είμαστε εντάξει σήμερα, αλλά θα νιώσουμε πραγματικά καλά.

Ντυνόμαστε ωραία

Τι κι αν δουλεύουμε από το σπίτι; Σήμερα θα ντυθούμε όμορφα και θα βγούμε έξω – έστω κι αν το «έξω» σημαίνει μία βόλτα γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού. Θα μας χτυπήσει το κρύο, θα δούμε κόσμο και θα πάρουμε τη διάθεσή μας στα χέρια μας.

Κάνουμε γυμναστική

Ναι, σήμερα θα γυμναστούμε ακόμη κι αν το μόνο που θέλουμε, είναι να καθίσουμε αγκαλιά με την κουβέρτα. Είτε θέλουμε να κάνουμε γιόγκα στο σπίτι, είτε να τρέξουμε 10 χιλιόμετρα στο πάρκο, θα φορέσουμε το αγαπημένο μας κολάν και θα νιώσουμε το σώμα μας να γεμίζει ενέργεια.

Αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας

Η τρέλα της καθημερινότητας δε μας επιτρέπει να μας προσέξουμε όπως μας αξίζει. Σήμερα, έστω για μισή ώρα, θα απομονωθούμε και θα κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μία μάσκα προσώπου, χορός μπροστά στον καθρέφτη (και λίγο κρασί, γιατί όχι;) – θα κάνουμε οτιδήποτε παίρνει το βάρος της ημέρας από πάνω μας.

Μπαίνουμε στο Instagram του Jason Momoa

Σε περίπτωση που το ξεχάσατε, ο Jason είναι ελεύθερος τώρα πια. Το αφήνουμε εδώ, διαχειριστείτε την πληροφορία όπως νομίζετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.