WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώο βλέπεις στην εικόνα; Η οπτική ψευδαίσθηση που θα σε μπερδέψει


JTeam

9 Αυγούστου 2022

Ποιο ζώο βλέπεις στην εικόνα; Η οπτική ψευδαίσθηση που θα σε μπερδέψει
pexels
Ποιο από τα δύο κρυμμένα ζώα βλέπεις;

Όσο ασήμαντες κι αν φαίνονται, οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποκαλύπτουν πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Καθένας μας τις ερμηνεύει διαφορετικά – άλλοι πιο αφαιρετικά, άλλοι με τη λογική - κι αυτό τις κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες.

Ο σημερινός viral γρίφος στηρίζεται σε μια οπτική ψευδαίσθηση κι έχει μπερδέψει τους χρήστες του Internet. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να παρατηρήσεις προσεκτικά την παρακάτω εικόνα. Βλέπεις μία γάτα ή μία άλκη; Το ζώο που θα δεις, αποκαλύπτει τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός σου.

Το ζώο που θα δεις, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στην εικόνα καθώς είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τον εγκέφαλό μας. Αν ξανακοιτάξεις στο ίδιο σημείο, η μορφή του ζώου που είδες μόλις πριν 1'', μπορεί να μην είναι εκεί και ενδέχεται να γίνει ορατή στο οπτικό σου πεδίο μετά από λίγο.

Αν είδες τη γάτα, αυτό σημαίνει ότι η αντίληψη και η λειτουργία σου εγκεφάλου σου πραγματοποιούνται περισσότερο από το αριστερό ημισφαίριο, ενώ αν παρατήρησες την άλκη όλα γίνονται από το δεξί. Μερικοί χρήστες ωστόσο σχολίασαν πως είδαν μια αλεπού, σχολιάζοντας πως το μυαλό τους είναι μάλλον πιο κοφτερό.

Όποιο ζώο κι αν είδες πρώτο, η εικόνα ήταν ένα καλό ψυχολογικό trick που δημιυοργήθηκε χάρη και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου σου!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.