WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει το χειρότερο στοιχείο του χαρακτήρα σας


JTeam

23 Απριλίου 2022

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει το χειρότερο στοιχείο του χαρακτήρα σας
Tiko Giorgadze on Unsplash
Κοιτάξτε καλά το παρακάτω σκίτσο και κρατήστε αυτό που προσέξατε πρώτα

Όσο ασήμαντες κι αν φαίνονται, οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποκαλύπτουν πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Καθένας μας τις ερμηνεύει διαφορετικά – άλλοι πιο αφαιρετικά, άλλοι με τη λογική - κι αυτό τις κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες.

Η παρακάτω εικόνα δεν θα μας πει αν σκεφτόμαστε με το δεξί ή το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μας, ούτε αν είμαστε πιο δημιουργικοί από τους άλλους. Το πρώτο που θα προσέξουμε, δείχνει ποιο είναι το λιγότερο ελκυστικό στοιχείο της προσωπικότητάς μας – ναι, είναι κακό, το γνωρίζουμε.

Κοιτάξτε καλά το παρακάτω σκίτσο του Ουκρανού Oleg Shuplyak και κρατήστε αυτό που προσέξατε πρώτα.

Jenny.Gr

Αν το πρώτο που προσέξατε, είναι το πρόσωπο του Shakespeare, το λιγότερο ελκυστικό χαρακτηριστικό σας είναι η εγωπάθειά σας. Θεωρείτε πως όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω σας, ενώ πολλοί παρερμηνεύουν την αυτοπεποίθησή σας για αλαζονεία – κι όχι άδικα, αν μας ρωτάτε.

Αν είδατε μία γυναίκα, ξαπλωμένη σ’ ένα κρεβάτι, είστε εντελώς ανοργάνωτοι σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Αν είδατε τον άνδρα, ζηλεύετε πολύ – κι αυτό δεν αρέσει στους άλλους. Είστε κτητικοί, θεωρείτε ότι ο σύντροφός σας σάς ανήκει και κάνετε τους γύρω σας να αισθάνονται άβολα.

Αν είδατε το τριαντάφυλλο, το λιγότερο ελκυστικό χαρακτηριστικό σας, είναι η αφέλειά σας. Αυτό κάνει τους άλλους να πιστεύουν ότι μπορούν να σας εκμεταλλευτούν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.