WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ του Ιπποκράτη θα αποκαλύψει τα πάντα για την προσωπικότητά σου


JTeam

30 Μαρτίου 2023

Το τεστ του Ιπποκράτη θα αποκαλύψει τα πάντα για την προσωπικότητά σου
pexels
Γύρω στο 400 π.Χ. προσδιόρισε τέσσερα οργανικά υγρά: το αίμα, την ωχρή χολή, το φλέγμα, και τη μέλανα χολή, στα οποία απέδωσε τα διαφορετικά γνωρίσματα στον χαρακτήρα των ανθρώπων

Τα ψυχολογικά τεστ όπως και οι οπτικές ψευδαισθήσεις μάς φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό μας αλλά και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μας βοηθούν να εμβαθύνουμε και να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Ο Ιπποκράτης παρατήρησε πρώτος, πως πέρα από τις διαφορές στην εξωτερική μας εμφάνιση, όλοι έχουμε μοναδικές προσωπικότητες που μας διαφοροποιούν αποφασιστικά. Γύρω στο 400 π.Χ. προσδιόρισε τέσσερα οργανικά υγρά: το αίμα, την ωχρή χολή, το φλέγμα, και τη μέλανα χολή, στα οποία απέδωσε τα διαφορετικά γνωρίσματα στον χαρακτήρα των ανθρώπων.

Από τα διαφορετικά αυτά υγρά που επικρατούν σε κάθε οργανισμό, προκύπτουν 4 διαφορετικές κατηγορίες ιδιοσυγκρασίας, οι οποίες επηρεάζουν τόσο την υγεία σου όσο και την προσωπικότητά σου:

1ος τύπος ιδιοσυγκρασίας: Αίμα (sanguine)

Τα άτομα που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία ιδιοσυγκρασίας, δηλαδή στο «αίμα», χαρακτηρίζονται ως εξωστρεφή, ευδιάθετα και εκ φύσεως αισιόδοξα. Λατρεύουν τις κοινωνικές επαφές και αγαπούν την περιπέτεια. Δεν χάνουν ευκαιρία να μαθαίνουν νέα πράγματα και να αποκτούν νέες εμπειρίες, κυνηγώντας τα θέλω τους. Πολλοί από τους ανθρώπους που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία καταφέρνουν πολλά στην ζωή τους και κατακτούν εύκολα διακρίσεις και επιτεύγματα.

2ος τύπος ιδιοσυγκρασίας: Ωχρή χολή (Choleric)

Τα άτομα που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία ιδιοσυγκρασίας, είναι επιτυχημένα αφού κυριαρχεί η λογική, η στρατηγική και η ορθολογική σκέψη. Είναι κατάλληλα για ηγετικές θέσεις, έχουν ισχυρό κι επιβλητικό χαρακτήρα και αγαπούν την τάξη και την οργάνωση. Χάρη στα χαρακτηριστικά τους αυτά, μπορούν να αποτελέσουν ηγέτες και να δώσουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους.

3ος τύπος ιδιοσυγκρασίας: Μέλανα χολή (Melancholic)

Για την 3η κατηγορία γνωστή και ως Melancholic, εδώ κυριαρχεί η πίστη και η αφοσίωση. Τα άτομα αυτά έχουν πολύ έντονα συναισθήματα, συγκινούνται εύκολα και τους αρέσει να δίνονται ολοκληρωτικά. Δίνουν έμφαση στην λεπτομέρεια και έχουν μια τάση προς την απαισιοδοξία και την μελαγχολία.

4ος τύπος ιδιοσυγκρασίας: Φλέγμα (phlegm)

Τα άτομα της 4ης κατηγορίας, χαρακτηρίζονται από εμπάθεια και είναι ιδιαίτερα εσωστρεφή. Έχουν έναν πιο απαισιόδοξο τρόπο σκέψης, είναι απόλυτοι και πολλές φορές μπορεί να γίνουν σκληροί με τον απέναντι τους.

Αν θες να κάνεις το τεστ ιδιοσυγκρασίας, μπορείς να το βρεις εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.