WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τοξικά mindsets που ήρθε η ώρα να αποβάλλεις, για να ζήσεις καλύτερα


JTeam

16 Απριλίου 2023

5 τοξικά mindsets που ήρθε η ώρα να αποβάλλεις, για να ζήσεις καλύτερα
Πώς ο τρόπος σκέψης σου, επηρεάζει τη ζωή σου

Τέλεια ζωή δεν υπάρχει, ωστόσο έχουμε όλα τα εφόδια για να την κάνουμε καλύτερη, να την απολαμβάνουμε συχνότερα και περισσότερο- και κυρίως για να αναπτύσσουμε υγιείς δεσμούς και σχέσεις που μας συνοδεύουν στο ταξίδι.

Όλα αυτά όμως, εξαρτώνται άμεσα από τις πεποιθήσεις και τον τρόπο σκέψης μας. Τι αντιλήψεις έχουμε για τον εαυτό και τη ζωή μας; Πως διαχειριζόμαστε τις καλές και τις κακές στιγμές Και κυρίως, πόση ενσυναίσθηση διαθέτουμε; Όλα αυτά, είναι ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν σε λίγες γραμμές. Αυτό όμως που μπορεί να συμβεί, είναι το να δούμε κάποια τοξικά mindsets, τα οποία θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και θα μας βοηθήσουν να αποβάλουμε κάποιες αντιλήψεις που μας δυσκολεύουν:

«Μόνο οι ηττημένοι τα παρατάνε»

Κάποιες φορές το να εγκαταλείψεις κάτι που δεν είναι για εσένα, ίσως και να αποδειχθεί απελευθερωτικό. Δεν χρειάζεται να εξαντλείσαι και να παλεύεις ανελλιπώς για κάτι το οποίο δεν λειτουργεί. Είτε είναι μια τοξική σχέση στην οποία προσπαθείς να κάνεις τα πάντα για να λειτουργήσει, είτε πρόκειται για μια δουλειά στην οποία έχεις βολευτεί και διστάζεις να ακολουθήσεις τα όνειρα σου- τελικά το να τα παρατήσεις είναι η καλύτερη επιλογή.

«Δεν είσαι αρκετά καλ@»

Οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ ιδανικές, όπως επίσης και για το λάθος άτομο δεν θα είσαι ποτέ αρκετός. Επομένως, οφείλεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς και σε ικανοποιεί. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται ούτε να συγκρίνεις τον εαυτό σου, ούτε και τις δυνατότητες σου.

«Ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο»

Κι όμως μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνεις τη ζωή σου ακόμη πιο δύσκολη για να ανταμειφθείς. Οι υγιείς σχέσεις δεν χρειάζεται να είναι δύσκολες, μπορούν να κυλούν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

«Οφείλεις να δείξεις ανωτερότητα»

Το να ανέχεσαι συνεχώς καταστάσεις που σου προκαλούν δυσαρέσκεια μόνο και μόνο για να δείξεις ανωτερότητα, είναι πολύ πιεστικό για τον εαυτό σου. Βάλε τα όρια σου και μη ανέχεσαι συμπεριφορές που δεν σου αξίζουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.