WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δεν είναι σέξι αλλά είναι τέλεια - 5 μυστικά για μια υγιή σχέση


Μάγκυ Πετροπούλου

5 Νοεμβρίου 2023

Δεν είναι σέξι αλλά είναι τέλεια - 5 μυστικά για μια υγιή σχέση
pexels
Σου τα αποκαλύπτουμε

Αν θες η σχέση σου να είναι υγιής χωρίς προβλήματα και σκαμπανεβάσματα δες μερικά tips και προσπάθησε να τα εφαρμόσεις στην πράξη.

Να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του

Άσε στην άκρη το κινητό σου και ζήτα του να κάνει το ίδιο. Κοιταχτείτε κατόπιν στα μάτια και μιλήστε για την ημέρα σας.

Δεν χρειάζεται να είστε μαζί από το πρωί έως το βράδυ, αυτοκόλλητοι. Η ποιότητα εξάλλου και εδώ είναι το θέμα, όχι η ποσότητα.

Να τον ρωτάς τι αγαπάει πάνω σου

Ποιες πράξεις σου, από αυτές που κάνεις καθημερινά του δείχνουν ότι τον αγαπάς;

Ρώτα τον -όχι συνέχεια όμως και καταντήσεις κουραστική- και θα έχεις την απάντησή σου.

Μπορεί να είναι ένα φιλί το πρωί, ένα ωραίο φαγητό από τα χεράκια σου, ένα ζεστό μπάνιο μαζί του. Και αναλόγως τις συνεχίζεις ή προσαρμόζεσαι σε αυτά που θα σου πει.

Jenny.Gr
Pexels

Να του ζητάς αγκαλιές

Το ξέρεις πως η σωματική επαφή είναι σημαντική. Και δεν μιλάω για το σεξ αλλά για ένα χάδι, μια αγκαλιά, μια ένδειξη δηλαδή αγάπης και τρυφερότητας.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι ένα ζευγάρι θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο αγκαλιές των είκοσι δευτερολέπτων μέσα στην ημέρα. Έτσι και μόνο έτσι αυτό θα γίνει συνήθεια.

Να μην τον διακόπτεις

Ναι, είναι συχνό φαίνομενο πολλά ζευγάρια -σίγουρα έχει συμβεί και σε εσένα- να συγκρούονται επειδή δεν ακούν τι λένε ο ένας στον άλλον. Κάτι η δύσκολη καθημερινότητα με τις πολλές υποχρεώσεις, κάτι η έλλειψη χρόνο και τα πολλά νεύρα... Δεν θέλει και πολύ.

Αυτό όμως δεν είναι σωστό και δεν βγάζει πουθενά. Αν θες να καταλάβεις τι ενοχλεί τον αγαπημένο σου τότε άκουσέ τον προσεκτικά, αφιερώνοντάς του χρόνο. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να κάνει κι αυτός σε σένα. Μόνο έτσι η σχέση σας θα είναι υγιής, ολοκληρωμένη και γεμάτη κατανόηση.

Να προγραμματίζετε το μέλλον σας χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο

Τα λόγια μένουν λέει ο σοφός λαός αλλά τα γραπτά μένουν. Ζήτα του λοιπόν να καταγράψετε σε ένα ημερολόγιο τα επόμενα σχέδιά σας.

Από κάτι πιο απλό όπως ένα φαγητό σε ένα καινούργιο εστιατόριο μέχρι κάτι πιο σύνθετο όπως ένα ταξίδι σε έναν εξωτικό προορισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS