WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σπάστε την καθημερινότητα με απλούς τρόπους


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Μαΐου 2012

1.jpg

Αυτό είναι ένα σχέδιο δράσης για να δείτε την καθημερινότητά σας με άλλο μάτι.

Κάθε μέρα συναντάμε διάφορες μυρωδιές, εικόνες και χρώματα. Στην καθημερινή, προδιαγεγραμμένη σας πορεία προς το γραφείο παρατηρείστε επιτέλους το δρόμο που περνάτε, το τοπίο, τα αρώματα και τα χρώματα. Μην κοιτάτε συνέχεια σε μία διάσταση. Γυρίστε -μόλις μπορέσετε- για λίγο το κεφάλι σας και παρατηρήστε το δρομολόγιό σας. Τι υπάρχει εκεί γύρω; Μήπως ένα κρυφό παλαιοπωλείο, ένα όμορφο καφέ; Εάν οδηγείτε κάντε μία στάση να το χαζέψετε. Δώστε εκεί ραντεβού και με άλλους φίλους από το γραφείο.

Δώστε χρώμα, άρωμα και άλλη διάσταση στην καθημερινότητά σας με κάθε τρόπο. Βάλτε ένα πιο έντονο χρώμα, ανάψτε ένα κερί με μια πιο εξωτική μυρωδιά.

Ζήστε περισσότερο χρόνο στη φύση. Με την πρώτη ευκαιρία, τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, αποδράστε κάπου κοντά στη φύση. Μπορεί να είναι μια σύντομη εκδρομή ή ένας περίπατος στο πράσινο που ηρεμεί το βλέμμα. Ο  ήχος της θάλασσας νανουρίζει και χαλαρώνει. Επιλέξτε!

Τravel solo. Μπορεί να σας τρομάζει αρχικά όμως ή ιδέα του μοναχικού ταξιδιώτη δεν είναι και τόσο κακή. Επιλέξτε ένα κοντινό προορισμό εάν το μακρινό ταξίδι μόνη σας φαίνεται βαρετό. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα ρούχα (κανείς δε θα σας κρίνει), βιβλία και τη φωτογραφική σας μηχανή. Η απόλυτη ηρεμία!

Αφήστε για λίγο ελεύθερο τον σύντροφό σας. Δώστε χώρο σε εκείνον και σε εσάς και για σήμερα τουλάχιστον, ας κάνει ξεχωριστά  ο καθένας αυτό που θέλει.

Βάλτε στη ζωή σας τη δημιουργικότητα. Θέλετε να κάνετε ένα δώρο σε μια φίλη σας; Συνοδέψτε το μαζί με μια χειροποίητη κάρτα με ευχές που θα έχουν το γραφικό σας χαρακτήρα.

Θυμάστε τις συλλογές που είχατε μικρή; Τι απέγιναν; Πως θα σας φαινόταν να ξεκινούσατε μία και τώρα; Επιλέξτε κάτι που να έχει να κάνει με τη ζωή και τις αναμνήσεις σας, όπως για παράδειγμα αυτές τις σουβενίρ γυάλες με χιόνι από τα ταξίδια σας ή μοναδικά, παράξενα αντικείμενα από ένα art shop.

Κάντε ένα διάλειμμα ταξιδεύοντας λίγο στην αναλογική εποχή. Πείστε μέσα στο Σαββατοκύριακο τον εαυτό σας ότι ΔΕΝ υπάρχει smart phone, i-pad, 3 λογαριασμοί στα social media για να τσεκάρετε να απαντήσετε. Θα σας κάνει καλό και στο λογαριασμό τηλεφώνου.

Δείτε ακόμα:

Βήματα για να συγχωρήσετε και να προχωρήσετε

7 καλοί λόγοι για να θέλετε να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας

Απλοί λόγοι για να είστε χαρούμενες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.