WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά;


23 Οκτωβρίου 2012

Working-Couple-Budget-Out.jpg
Βρείτε τις ισορροπίες και κάντε αυτή τη συνεργασία να πετύχει.

Σίγουρα η πρώτη ερώτηση που θα σας κάνουν όλοι όσοι μαθαίνουν πως εργάζεστε μαζί με τον σύντροφο είναι η κλασσική: “Καλά δεν τσακώνεστε συνέχεια;” Η απάντηση μπορεί να είναι "ναι συχνά", υπάρχουν όμως τρόποι να αλλάξετε το κλίμα και τις εντυπώσεις μια και καλή μέσα απ¨ο απλούς κανόνες και να φέρετε αρμονία στην οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή, διαχωρίζοντας όσο περισσότερο γίνεται τους δύο αυτούς κόσμους.

Κανόνας πρώτος: Μη φέρνετε τη δουλειά στο κρεβάτι σας ή στο τραπέζι σας ή στον καναπέ σας. Κοινώς δεν μπορείτε πλέον να μοιράζεστε τα του γραφείου με τον σύντροφο σας, αφού πλέον είναι και συνεργάτης σας. Εάν δουλεύετε από το σπίτι θέστε την ώρα που η επαγγελματική ζωή σταματά και αρχίζει η οικογενειακή ή εάν δουλεύετε σε γραφείο αφήστε στην εξώπορτα τα θέματα της δουλειάς.

Κανόνας δεύτερος: Στηρίξτε ο ένας τον άλλο. Εάν υπάρχει κρίση στη δουλειά αφορά σαφώς και τους δύο σας. Η λύση όμως δεν είναι να αρχίσετε να καταρρέετε και οι δύο. Αναλόγως πόσο ευάλωτος και ευερέθιστος είναι ο καθένας τη δεδομένη στιγμή , αναλάβετε κάτι σαν βάρδιες για να συμπαρασταθείτε ο ένας στον άλλο.

Κανόνας τρίτος: Εκμεταλλευτείτε ο ένας τα δυνατά χαρτιά του άλλου. Είναι θεμιτό να ξεκαθαρίσετε σε τι είναι ο καθένας καλύτερος και να μοιράσετε αναλόγως τη δουλειά, ώστε να μην εμπλέκονται οι ρόλοι σας και άρα αυξάνονται οι πιθανότητες συγκρούσεων.

Κανόνας τέταρτος: Ξεθυμάνετε την ένταση. Εάν πρόκειται για μια από εκείνες τις ημέρες που έχετε ξυπνήσει στραβά και προμηνύεται μπόρα, προσπαθήστε να αποφύγετε ο ένας τον άλλο όσο περισσότερο γίνεται. Δουλέψτε από το σπίτι, ή κάντε εξωτερικές δουλειές και μη προβείτε σε διαλόγους που θα βγάλουν σπίθες.

Κανόνας πέμπτος: Μη ξεχνάτε τους τρόπους σας. Μην αφήσετε την οικειότητα μεταξύ σας να ισοπεδώσει την επαγγελματική σας σχέση. Συμπεριφερθείτε ως συνάδελφοι και κρατήστε τους τρόπους αλλά και τους τύπους, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.