WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα social media βοηθούν στην παρακολούθηση των πρώην


6 Φεβρουαρίου 2013

Το «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε» κατά τον χωρισμό, δεν υπάρχει πια, λόγω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης!

Πάνω από το ένα τρίτο των ενηλίκων χρηστών παραδέχονται πως «κατασκοπεύουν» τους πρώην δεσμούς τους μέσω των Facebook και των Twitter, ενώ το 20% έχει κατασκοπεύσει τις κινήσεις τους, μετά τον χωρισμό τους για τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με αποτελέσματα νέας έρευνας που είδε το φως της δημοσιότητας.

Επίσης, το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει νιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του τον φόβο, του να «ανέβει» στο διαδίκτυο μια τολμηρή φωτογραφία τους, σαν εκδίκηση από των πρώην σύντροφό τους.

Βέβαια, μην νομίζετε ότι το πρόβλημα του διαδικτύου περιορίζεται μόνο σε εκείνους που είναι χωρισμένοι. Και οι δεσμευμένοι έχουν τον φόβο πως οι τωρινοί τους σύντροφοι τους… υποκλέπτουν τα e-mail ή μπαίνουν κρυφά στα προσωπικά μηνύματα τα οποία έχουν δεχτεί στις προσωπικές τους σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερο από το 50% των ενηλίκων δηλώνει πως μοιράζεται τον κωδικό του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, των social media, αλλά και το pin της τραπεζικής κάρτας με τους συντρόφους τους, ενώ το 42% των Βρετανών, δηλώνει πως «ελέγχει» συχνά τα εισερχόμενα μηνύματα των εταίρων τους.

Φυσικά, δεν είναι πλέον μόνο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος μπορεί να περιέχει προσωπικές μας πληροφορίες. Τα «έξυπνα» κινητά, έχουν -κατά κάποιο τρόπο- αντικαταστήσει πολλές λειτουργιές του υπολογιστή, και μέσα σε αυτό μπορεί κανείς να αποθηκεύσει φωτογραφίες του αλλά και κωδικούς που δίνουν την πρόσβαση σε πολλά προσωπικά δεδομένα. Διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.