WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κάντε έξυπνες ερωτήσεις


21 Φεβρουαρίου 2013

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κάνετε σωστές ερωτήσεις;

Η σκέψη κρύβεται πίσω από κάθε ερώτηση. Συνεπώς, η ποιότητα των ερωτήσεων καθορίζεται από την ποιότητα της σκέψης σας. Πότε θέτει κάποιος ερωτήσεις; Το βασικότερο κίνητρο είναι η μάθηση. Όσοι σκέφτονται σωστά κάνουν συνέχεια ερωτήσεις για να κατανοήσουν τον κόσμο που τους περιβάλλει και να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν μαζί του. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν ικανοποιούνται πάντα από τις απαντήσεις. Γνωρίζουν καλά ότι συχνά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ενώ οι ερωτήσεις τους φτάνουν σε βάθος, υπερβαίνοντας τις εντυπώσεις και τα προσωπεία. Οι ερωτήσεις που θέτουν τους βοηθούν να πάρουν σωστές αποφάσεις και να λύσουν σχετικά εύκολα τα προβλήματά τους.

Προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που θέτετε τις ερωτήσεις κάνοντας τις πιο καίριες και ουσιαστικές. Ακόμα, όταν αρχίσετε να κατανοείτε τις ερωτήσεις των άλλων, τότε θα μπορέσετε να κατανοήσετε και τις απόψεις τους.

Δείτε μερικές γενικές συμβουλές:

• Όταν δεν αντιλαμβάνεστε κάτι, κάντε μια ερώτηση για να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε. Μην απαντάτε ποτέ σε μια ερώτηση αν δεν καταλαβαίνετε. Μην απαντάτε ποτέ σε μια ερώτηση αν δεν την έχετε καταλάβει καλά.

• Όταν αντιμετωπίζετε ένα περίπλοκο πρόβλημα, διατυπώστε την ερώτηση σε διάφορους τρόπους ώσπου να βρείτε τον καλύτερο δυνατό.

• Όταν σχεδιάζετε να συζητήσετε ένα σημαντικό θέμα ή πρόβλημα, γράψτε από πριν τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που σκέφτεστε να θέσετε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.