WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ξέρετε να συζητάτε ή όχι;


12 Μαρτίου 2013

Πόσες φορές αντιδράτε σε μια άποψη που στην ουσία συμφωνείτε αλλά δεν σας αρέσει ο τόνος που την εκφράζουν;

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε σ' ένα διάλογο εποικοδομητικά; Είναι πολύ σημαντικό όταν συζητάτε να μπορείτε να ακούτε τον συνομιλητή σας με ειλικρινή αποδοχή, κατανόηση και ενσυναίσθηση.

Διαβάστε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:

Ακούστε με απόλυτη αποδοχή και ενεργητικά: Οι μεγάλοι ομιλητές ξεχωρίζουν επειδή ξέρουν να ακούν χωρίς να διακόπτουν τους συνομιλητές τους για να εκφράσουν τη δική τους άποψη. Κατά τον ίδιο τρόπο, μια συμπεριφορά απόντος από μέρους σας θα ξεφουσκώσει τον ενθουσιασμό του άλλου.

Να λέτε τη γνώμη σας μόνο αν σας τη ζητάνε: Το να εισβάλλετε στο ξένο έδαφος για να πείτε σε κάποιον τι πρέπει να κάνει είναι παράγοντας προστριβής. Καθώς, αναγκάζετε τον άλλο να μπει σε μια διαδικασία άμυνας, προκειμένου να υπερασπιστεί την γνώμη ή την επιλογή του. Οι κρίσεις επί προσωπικών θεμάτων είναι επιτρεπτές μόνο όταν σας τις ζητούν.

Να είστε εκεί: Τίποτα δεν είναι πιο αποθαρρυντικό για κάποιον που ανοίγει την καρδιά του, από το να απαντάτε στο κινητό σας εκείνη τη στιγμή ή να τον διακόπτεται για κάποιον άλλο λόγο. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε την πρέπουσα προσοχή στον συνομιλητή σας είτε είναι σημαντικό είτε όχι το θέμα της συζήτησής σας.

Να σχηματίζετε ερωτήσεις: Όταν κάποιος αναλύει μια εμπειρία ή εκθέτει μια άποψη, η ομιλία του μπορεί να καταλήξει να θυμίζει στεγνή δεξαμενή αν περιοριστείτε μόνο στο να τον ακούτε. Το να ρωτάτε για διάφορες όψεις του θέματος που σας παρουσιάζουν είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δώσετε βάθος στο διάλογο. Οι ερωτήσεις βοηθούν να μάθετε περισσότερα πράγματα για το θέμα και αποδεικνύουν στο συνομιλητή σας πως τον παρακολουθείτε και ενδιαφέρεστε για τα όσα σας λέει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.